26 Şubat 2014 Çarşamba

Yılan Balığı



.
Önce güzelce içini temizledik, derisi oldukça kalın ve pullu olduğundan derisini soyduk. Daha sonra avuç içi büyüklüğünde parçalara kestik.
Güzelce temizlenen ve parçalara ayırdığımız balığı tuzlayıp unlayarak az yağda tavada arkalı önlü kızarttım.Denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye edebileceğim nefis bir balık türü.Eti neredeyse tavuk eti gibi.Kızartarak yaptım ama her türlüsü olur.Özellikle ızgarası süper olur.

14 yorum:

  1. ellerine sağlık canım balığı çok severim.ama yılan balığı hiç yemedim.eminim tadı güzeldir.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,evet çok lezzetli bir balık.Denemeni öneririm.Sevgiler...

      Sil
  2. Sulecim hergün olsa yerim ben balik!,hic denemedim yilan baligi,ilk firsatta bulup yapacagim,elinize saglik ikinizinde...

    YanıtlaSil
  3. amanınn değişik bir balık alacım ben olsam ne temizleyebilir ne de yiyebilirdim..
    afiyet, şifa olsun..

    YanıtlaSil
  4. hıc yemedım balıkcılardada gormedım hıc elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  5. amanın hiç yemedim ben bundan pişmiş hali pek lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Itѕ like you read my mind! You appear to κnow a lot about this, like you wrote
    thе book in it or somеthing. I think that you could
    do with a few piсs to drіve thе message home ɑ
    little bit, but other tҺan that, this is excellent blog.

    A great read. Ӏ will definitely be back.

    Review my weblog ... Facebook

    YanıtlaSil
  7. canım ben bayılırım yılan balığına Adana da olan türünü sirkeli unlu suda bekletiyoruz ve balık daha ince . Baş parmağım kadar ve bir metre kadar uzunluğunda İlk kez gördüm ve eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım. evet o tarif ettiğini yıllar önce ben de yemiştim ve çok lezzetliydi.Ama bir çok türü varmış yılan balığının. bizimki epey büyüktü :)

      Sil
  8. Ecopiscines, votre piscine à Luxembourg

    Here is my weblog piscine luxembourg

    YanıtlaSil