11 Nisan 2014 Cuma

Etli Fettucini

Malzemeler:
1 paket fettucini makarna
300-350 gr kadat dana eti
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz ve karabiber

Yapılışı:
  • Makarnayı paketteki tarife göre pişirelim.
  • Pişen makarnayı biraz tere yağı ve biraz sıvı yağıyla beraber çevirelim.
  • Daha sonra eti hazırlayalım.Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
  • Kızan yağa çok minik doğranmış etleri atıp kızartalım.
  • Etin rengi dönüp kızarmaya başlayınca üzerine incecik  piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim
  • Soğanlar da ölüp rengi koyulaşana kadar sotelemeye devam edelim.Son olarak tuzunu ve karabiberini katalım.
  • Servis tabağına önce fettuciniyi üzerine de etini koyup servis yapalım.
AFİYET OLSUN...


7 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Enfes görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. şule cim. İtalyanlar bizim bildiğimiz erişteyi kırmadan üretmişler, adına da fettucini demişler:) erişte sana olmuş fettucini:)) canım görüntüsü tadını anlatıyor. eline sağlık. hayırlı cumalar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle de diyebiliriz :) teşekkürler ablacım,sevgiler...

      Sil
  3. çok lezzetli gözüküyor ağzım sulandı :) ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  4. neler yapmısın ben yokken hepsı enfes yarın bundan yapıcam elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi yaa nerelerdesin ablacım,kaçırma tariflerimi :) güzel yorumlarını eksik etme.Kolay gelsin o halde.Teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...