1 paket fettucini makarna
300-350 gr kadat dana eti
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Makarnayı paketteki tarife göre pişirelim.
- Pişen makarnayı biraz tere yağı ve biraz sıvı yağıyla beraber çevirelim.
- Daha sonra eti hazırlayalım.Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
- Kızan yağa çok minik doğranmış etleri atıp kızartalım.
- Etin rengi dönüp kızarmaya başlayınca üzerine incecik piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim
- Soğanlar da ölüp rengi koyulaşana kadar sotelemeye devam edelim.Son olarak tuzunu ve karabiberini katalım.
- Servis tabağına önce fettuciniyi üzerine de etini koyup servis yapalım.
AFİYET OLSUN...
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Enfes görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkürler canım...
Silşule cim. İtalyanlar bizim bildiğimiz erişteyi kırmadan üretmişler, adına da fettucini demişler:) erişte sana olmuş fettucini:)) canım görüntüsü tadını anlatıyor. eline sağlık. hayırlı cumalar canım
YanıtlaSilöyle de diyebiliriz :) teşekkürler ablacım,sevgiler...
Silçok lezzetli gözüküyor ağzım sulandı :) ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilneler yapmısın ben yokken hepsı enfes yarın bundan yapıcam elıne sağlık
YanıtlaSiltabi yaa nerelerdesin ablacım,kaçırma tariflerimi :) güzel yorumlarını eksik etme.Kolay gelsin o halde.Teşekkürler,sevgilerimle...
Sil