500 gr kıymalı ravioli
1 adet patates(orta boydan biraz daha büyükçe olabilir)
dere otu
tuz ve su
Yapılışı:
- Tencereye göz kararı mantıları haşlayacağınız kadar su koyup kaynamaya bırakın
- Kaynayan suya tuz ekleyip önce patatesleri 5 dk sonra da mantıları atın ve arada karıştırarak pişmeye bırakın
- Piştikten sonra altını kapatalım ve dilenmeye bırakalım.
- Dinlenen çorbanın üzerine yarım demet dere otu doğrayıp katalım.
Artık çorbamız servise hazır.Mantı suyu burada çorbamızın suyu olacak.O nedenle suyu çok koymayın ki mantı ve patatesin etkisiyle çorbamızın suyu özdeşleşsin.
Afiyet olsun...
Sabah sabah bundan bir tabak olsaydı ne güzel olurdu:) patates ve mantı, iki sevdiğim lezzet bir arada. Bazıları sevmez ama ben değişik lezzetleri denemeyi ve tatmayı severim. Komşularım derdi ki bana, senin bu yönünu seviyoruz.bizim yaptıklarımızı yiyorsun. Ellerine sağlık şulem, nefis görünüyor:)
YanıtlaSilEvet Fatma abla.Zaten çok lezzetli bir tadı var.İçindeki malzemeler belli.Lezzetli olmaması imkansız dii mii :) teşekkür ederim,sevgiler...
SilOff nefis görünüyor. Mantıyı çok severim ve son zamanlarda bu tarz çorbalara ilgim arttı. Lezzeti kesin olduğundan hiç çekinmeden yapılabilecek bir tarif. Ellerin dert görmesin, sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle öyle Denizcim, mutlaka denemelisin.teşekkürler canım,sevgiler...
Siloldukça pratik,elinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler canım,sevgiler...
Silcanım eline sağlık hiç aklıma böyle bir yemek gelmezdi. Çok da vitaminli oooh
YanıtlaSilÖyle canım.Denemeni tavsiye ederim.teşekkürler,sevgiler...
SilÇok farklı bir davet olmuş canım
YanıtlaSil:) öyle...
Sil