Malzemeler:
8 adet biftek
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Sosu için:
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
karabiber, pulbiber ve tuz
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
- Öncelikle etleri kaya tuzuyla güzelce tuzlayıp üzerine biraz kekik serpelim.
- Genişce bir tavaya sıvı yağını koyup biraz kızdıralım ve etleri içine atıp arkalı önlü suyunu bıraktırmadan kızartalım.Kızaran etleri bir tabağa alalım
- Aynı tavanın üzerine önce minik minik doğranmış sarımsakları ilave edelim ve biraz çevirelim.Tekrardan yağ eklemeye gerek olmayacak.Tavanın içinde olan yağın lezzetinin sosa etki etmesini istediğimizden tavaya hiç bir müdahalede bulunmuyoruz.
- Üzerine rendelenmiş domatesleri ve biber salçasını ekleyelim ve pişmeye bırakalım.Baharatlarını ve çok az tuz ilave edelim.Etler de tuzlu olduğu için sosa fazla tuz atmanıza gerek yok.Hatta biber salçası tuzluysa hiç koymasınız da olur.
- Bu aşamada artık etleri bu sosun içine yerleştirelim.Biraz da bu şekilde pişmesini sağlayalım.
- Domates soslu bifteklerimiz artık servise hazır.
AFİYET OLSUN...
Nefis bir et yemeği olmuş Şule cim eline sağlık. Kandilinde mübarek olsun canım. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fatma abla.Size de hayırlı kandiller...
Sil