7 Temmuz 2015 Salı

Balparmak Tatlısı

Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
Bulamak için İrmik

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

  • Öncelikle ocağa şerbeti koyalım ve kaynamaya bırakalım.Çok koyulaşmadan ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alarak yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
  • Parmak şekli verilerek irmiğe bulayalım
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. Kolay ve güzel görünen tatlılara zaafım var, ellerine sağlık^^ Bize de uğrayın, sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Pratik bir tatlı olmuş. Ben de deneyeceğim tarifinizi. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. merhaba:)ellerinize sağlık her şeyler harika görünüşte... pestil tarifini aldım teşekkür ederim canım...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. çok harika olmuş ellerine sağlık bende bloğuma beklerim kolay gele

    YanıtlaSil