17 Ocak 2013 Perşembe

Elmalı ve Armutlu Turta


Arkadaşlarımın çok beğendiği ve yerken de bir yandan tarifini aldıkları bir turta.Yapımı ve malzemesiyle aynı zamanda bir o kadar kolay olan bu turtayı denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER: 
200 gr margarin(yumuşamış)
1 yumurta
5 kaşık şeker
1 paket kabartma tozu aldığı kadar un

iç malzemesi:
2 tane orta boy elma
2 tane orta boy armut
4-5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:İlk olarak elma ve armutu rendeleyip bir tavaya alalım.Üzerine şekerini atıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.Ocaktan indirmeye yakın tarçını da koyalım ve karıştıralım.Pişen içimizi soğumaya bırakalım.Daha sonra hamurun malzemelerini bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurumuzun yarısını ayırıp buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldıralım.Bir kaç saat içinde sertleşecektir.Hem bu arada kalan hamurunuz dinlenmiş olur.Kaldırdığınız hamur sertleştiyse artık yapmaya başlayabilirsiniz.Ayırdığınız hamur buzdolabında beklerken sizde turtayı pişireceğiniz kaba dinlenmiş olan hamuru elinizle yayın.Üzerine çatalla delikler açın.Pişirdiğiniz iç malzemeyi üzerine ekleyin.Son olarak dondurucuda sertleşen hamuru iç malzemenin üzerine rendeleyin.Önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, tariflerinin hepsini denemek istiyorum.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Şuleciğim, turtanın şahıdır elmalı olanı. Armut da eminim çok yakışmıştır.
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  3. Yaspastadan cik turta yemegi herzaman icin daha cok tercih etmisimdir, buda nefis gorunuyor mutlaka denemeliyim...
    Elleribe saglik sulecim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEMA,GİZEM VE SEDA Güzel yorumlarınız için teşekkürler.

      Sil
  4. Elmalısını yaptım ama içine armut ilave etmek hiç aklıma gelmemişti..
    Lezzetine lezzet katmıştır..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Elmalı armutlu turtan lezzetli olduğu kadar güzel de görünüyor.Ellerine sağlık.Gülcan ablan

    YanıtlaSil