Günaaaydın...
Hadi kahvaltıya şöyle lezzetli mi lezzetli bir kagana yapmaya ne dersiniz.Yeşil soğanınız,yumurtanız ve yağınız varsa işlem tamam demektir.Gerisi zaten afiyetle yemeye kalıyor.
Bir bağ yeşil soğanı tıpkı salataya doğrar gibi doğrayalım.Tavaya biraz sıvı yağ ve biraz tereyağı koyup eriyen yağa doğradığımız yeşil soğanları katıp yeşilliğini fazla öldürmeden biraz yumuşayana kadar soteleyelim.4 adet yumurtayı ayrı bir kapta biraz tuz atıp çırpalım ve soğanın üzerine dökelim.Tıpkı omlet yapar gibi pişirelim.Üzerine pul biber serpip servis edelim.Farklı ot çeşitleri kullanılarak da yapılabilen kayganayı biz bu şekilde de çok seviyoruz.Denemenizi tavsiye ederim.
Mutlu ve huzurlu bir hafta sonunuz olması dileğiyle,sevgiler...
elıne sağlık sulecım bende arada yaparım bu tarıfı cokta severım bende yapıp bloğuma koyayım sımdı herkez uyuyor kalksınlar bugun bundan yıyeceğız
YanıtlaSilo zaman şimdiden afiyetler olsun size.teşekkür ederim ablacım:)
SilCanım sen çok yaşa komşu soğan göndermiş tazeçik bende ne yapayım dedim acaba ablamın midesine dokunuyor bunu pişirerek birşey yap dedi bende düşünüyurdum senin tarif tam zamanında geldi işte o yüzden çok yaşa Şuleçiğim hemen yapacağım bundan ellerine sağlık
YanıtlaSilaaa ne güzel çok sevindim.o zaman şimdiden afiyetler olsun size.teşekkür ederim.sevgilerimle...
Silkaygananın yeri bende çok ayrıdır :) uzman tv de ki çekimim de yapmıştım :))
YanıtlaSilsizinki de çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.
teşekkür ederim.Biz de ailecek çok seviyoruz.Eşim aslen karadenizlidir.Ben de arada sırada karadenize özgü yemekler yaparım.sevgilerimle...
SilEskiden kahvaltıda sık sık yapardım. Ne kadar yakışır taze soğan ve yumurta. İsminin kaygana olduğunu da Kardelen Sezgin'in bloğunda görüp öğrendim şimdi. Ellerinize sağlık. Bu arada izleyiciniz oldum müsadenizle.
YanıtlaSil