Yumurtanın en güzel hallerinden birisi desem kısaca nasıl olur acaba.Yumurtayı yoğurtla yememiş olan arkadaşlar.Bunu muhakkak deneyin derim.Daha önce de bahsetmiştim ben Erzurumluyum diye.Bizim orada çılbır yapılır.Yumurtayı tuzlu suya kırıp pişirirler ve aynı böyle yoğurtlayıp,üzerine tere yağı yakıp dökerler.Erzurum da kahvaltıların kralıdır çılbır.İnşallah onu da bir gün yapıp yayınlıyacağım.Ama bu tarif bizim evde yıllardır yapılan bir tariftir.Aslında kolay çılbır da diyebiliriz.Erzurum usulu yapmaya cesareti olmayanlar bu şekilde de yapabilirler.
Öncelikle kişi sayınıza göre yumurta haşlıyoruz.Haşlanan yumurtaları servis tabağına doğruyoruz.Üzerine tuz,kara biber ve isterseniz biraz pul biber de atabilirsiniz.Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Biraz da tere yağı yakıp üzerine gezdiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
elıne sağlık sulecım esımın favorı yemegını yapmıssın bazen kahvaltıda yapar bıze
YanıtlaSilŞuleee sabah sabah nasıl güzel gözüküyor bu yaaa.. yanına sıcacık çay ve sıcacık ekmekle ne güzel olur.. ellerine kollarına saglık canım benim
YanıtlaSilÇılbıra bayılırım böylede daha pratikmiş eline sağlık Şule hanımcım sevgiler
YanıtlaSilÇılbırı çook severim ama ben yoğurtsuz yapıyorum,yoğurtla sanki ağır olacakmış gibi geldi ama denemek lazım :)
YanıtlaSilcılbır da ne güzeldir, sadece sabah değil, bazen de akşamları bile yapar yerim.
YanıtlaSilBen bu tadi cok severim eminim,zaten cilbirida severim,ama en güzeli bende Erzurum dogumluyum,orda sadece 15 gün kalmama ragmen rahmetli babam beni hep Dadas kizim diye sevdi,aslen dedemler Erzincan dan Ankara ya dogru göc etmisler.
YanıtlaSilİlk defa deniycem umarım bahsiniz kadar güzeldir :-)
YanıtlaSil