8 Mayıs 2013 Çarşamba

Vişne reçelli muhallebili kek

Merhabalar.Vişneli tatları sevenler için ve vişne reçeli olanlar için hemen yapabilecekleri harika bir kek tarifi geliyor.Aslında vişneli pasta bile diyebiliriz.Enfes bir lezzet.Emin olun bu kekle misafirlerinizin beğenisini kazanacaksınız.Yaza doğru girerken vişne reçellerini benim gibi bitirememiş olanlar bu şekilde değerlendirebilirler.


Keki için gerekli malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
2,5-3 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
rendelenmiş yarım limon kabuğu(aroma için)
Bir küçük kase kadar vişne reçelinin taneleri
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 tepeleme kaşık un
2 tepeleme kaşık nişasta
5 yemek kaşığı şeker
vanilya
50 gr margarin
Üzerinin vişne peltesi için:2 su bardağı vişne suyu,2 dolu yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI: Öncelikle kekimizi hazırlayalım.Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içine aktaralım.Rendelenmiş limon kabuğunu da koyup çırpmaya devam edelim.Harcı yağlanmış fırın tepsisine dökelim.Üzerine vişne reçelinin tanelerini dizelim. ve 180 derecelilk önceden ısıtılmış fırına verelim ve pişmeye bırakalım.
Kek pişerken kremasını hazırlayalım.Margarin hariç diğer malzemeleri tencereye koyup pişirelim.Ocaktan aldıktan sonra hemen içine yağı ilave edip mikserle 5 dk kadar çırpalım ve soğumaya bırakalım.
Kek pişerken ve krema soğurken Üstünün peltesini hazırlayalım.Ben hazır vişne suyu yerine yazdan dondurucuya koyduğum vişnelerle yaptığım vişne suyunu kullandım.Ama siz hazır vişne suyu da kullanabilirsiniz.Küçük bir tencereye vişne suyunu ve nişastayı koyup kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Yukarıda yapım aşamalarını gösterdiğim resimde olduğu gibi sırasıyla ılık kekin üzerine soğuyan krema ve pelteyi döküp dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

18 yorum:

  1. HArikasınız! Değerlendirmek nedir daha kullanmamışım unutmuşum vişnelerimi :( Hemen deneyeceğim çok teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler canım.Benden de sevgiler..

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık .
    Abarmak gibi olmasın ama sen biricik Şule Ustamsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım arkadaşım.sen de benim için öylesin.sevgilerimle..

      Sil
  3. şulecim niye böyle yapıyosun canım.ben sana diyete girdim demedimmi.yeminimi bozdum uleeen.sınavdan sonra en kısa zamanda denenecektir.arz ederim.ellerine sağlık canım nefis olmuş.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınavdan sonraki halini oldukça merak ediyorum.Yapacak çok şeyin oldu.hadi bakalım görelim Fatma hatunu:)teşekkürler.sevgilerimle..

      Sil
  4. Eline saglik mahos tatlari severim visne ciksin yapariz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.Özellikle bizim evde de ben severim.evet,vişne çıkınca denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  5. slm.....bayıldım görüntüye.... pastada vişne tadını severim geçen seneden reçel kalmadı ama bu sene bu pasta için yapılacak....
    ankaradan sevgiler.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.Kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim bir lezzet.Bişkekten sevgiler:)

      Sil
  6. oooohhh.. nefis bir sey olmus bu ellerine saglik sule afiyetler ola..☺

    YanıtlaSil
  7. Ben de her ikisi de var..Vişne reçeli de yazdan dondurucuya atılmış vişneler de..O halde en kısa zamanda bu güzel pastayı yapmaktan başka çare yok..Ellerine sağlık canım..nefis görünüyor..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de canım.Kesinlikle denemelisin.çok lezzetli oluyor.Teşekkürler.sevgilerimle..

      Sil
  8. gerçekten harika bir lezzet olmuş... emeklerine sağlık arkadaşım...

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablacım.Ankaraya Bişkekten selamlar..

      Sil
  9. çok güzel olmuş
    afiyetolsun
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...