Geçtiğimiz günlerde İstanbul Simidi yayınlamıştım.Malzeme listesini verdiğim linke tıklayıp görebilirsiniz..Bu sebeple sadece yapılışını aktarıyorum.
YAPILIŞI:
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
- Merdaneyle biraz açıp ortasına doğranmış kaşar peyniri koyuyoruz.
- İsteğe bağlı hamurun içine kaşarla beraber salam,sucuk,sosis de koyabilirsiniz.
- Oval olacak şekilde kapatıyoruz
- Önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
aynı sımıt sraydakınlerınde masallah sana sen nasıl gastromoni okumadın unlu bır ahcı olacağından emınım gene ıstanbula geldınmı bu yeteğını gelıstır bence tabı kızlarda kesın annesının kızı olur ellerıne sağlık
YanıtlaSilcanım ablam,inşallah diyeyim.Güzel yorumun için çook teşekkür ederim.sevgi ve selamlar...
SilTek kelime ile şahane...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :)
çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimle...
SilHazırlardan hiç bir farkı yok.sanki onların nesi var.içlerinde bir sürü katkı maddesi.çocuklar bilinçlenince dışarda yapılan ile evdekinin farkını anlıyor.benimkilerde öyle.senin yaptığın daha güzel anne diyorlar.ellerine sağlık canım.şifa olsun.kuzuları öp benim için.sevgiler
YanıtlaSilevet ablacım,kesinlikle öyle.Güzel yorumun için çok teşekkürler.sevgi ve muhabbetlerimle...
SilBunlar harika kabarmışlar ellerine sağlık :)kaç tane çıktı bu malzemelerle?
YanıtlaSilTeşekkürler Gülşencim.İstanbul simitindeki malzemelerle aynı olduğu için 10-12 tane çıkıyor.Simit tarifimde belirtmiştim canım.
Silyorum yazdım gelmedi herhalde.. hamur işlerin çok güzel oluyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilevet Ceydacım sadece bu yorumun vardı.Teşekkürler,sevgiler...
SilGerçektende çok güzel bir tarif hafta sonu misafirlerime yapıcam emeğine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık aynı pastanedekiler gibi olmuş şulecim..tadıda eminim görüntüsü kadar güzeldirr..
YanıtlaSilgerçekten öyle oldu.Çok lezzetliydi.teşekkür ederim Gülizcim.
Sil