2 Eylül 2013 Pazartesi

Yaz Türlüsü


MALZEMELER:
500 gr kuşbaşı koyun eti veya dana eti
3 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
3 adet domates
100 gr tere yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1çay bardağı su
tuz,karabiber,pulbiber


YAPILIŞI:
  • Öncelikle kuşbaşı etimizi az suyla haşlayalım
  • Tüm sebzelerimizi parmak şeklinde doğrayıp derin bir kabın içine alalım
  • Haşlanan eti de sebzelerin içine katalım
  • Üzerine 1 çay bardağı suyla açtığımız salçalı suyu dökelim
  • Tuzunu ve baharatlarını katalım ve hepsini harmanlayalım
  • Pişireceğimiz tepsiye alalım ve üzerine domatesleri doğrayalım
  • Son olarak üzerine tere yağı parçaları koyalım ve alüminyum folyoyla hiç hava almayacak şekilde tepsimizi kaplayalım.
  • 200 derece de önceden ısıttığımız fırında en az 40 dk kadar tutalım.


17 yorum:

  1. misss olmus sulecim bu bandir bandir ye beni durumu:-) harika ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Yaz bitmeden yapmak lazım. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Seldacım.Denemeni tavsiye edeceğim lezzetli bir yemek türü.sevgiler benden...

      Sil
  3. pişti olmuşuz bizde bu akşam yedik, ama ben tencerede pişirdim,fırında tadı daha güzel oluyor ama hava o kadar sıcakki birde fırın yakıp mutfağı ısıtmayayım dedim:) ellerine sağlık,istanbul'dan da Bişkek'e sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun başka zaman da fırında denersin.Sizede afiyet bal şeker olsun.Teşekkürler Mehtapcım,sevgiler benden...

      Sil
  4. sebzelerin bir arada olması nefis bir tarif çıkarmışsınız çok da sağlıklı ellerine sağlık canım arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım.Yaz bitmeden denemenizi tavsiye ederim.sevgilerimle...

      Sil
  5. fırında dahada lezzetlı olmustur arkadasım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık kuzuumm, çok lezzetli görünüyor..Hele de koyun etiyle nefis olur...

    Bir küçük hatırlatma: yiyeceklere alüminyum temas etmemeli ya, çok zararlı, yemeğe geçiyormuş...önce kağıtla sonra folyoyla kaplasan? zararlarından kaçınmak için...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de koyun eti kullanmıştım.Lezzetini bir başka yapıyor.Teşekkürler.sevgilerimle...

      Sil
  7. Eline sağlık canım.Çok lezzetli ve sağlıklı mmm olsada yesek sevgileer.

    YanıtlaSil
  8. Sen yaparsında olmaz mı. Tadının nefis olduğundan eminim.eline sağlık canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Sağol canım ablam.Sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  10. Akşam yemeği için menumuz hazır demekki.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...