MALZEMELER:
Un, su, tuz
İç malzemesi için:- Benim bu börek için kullandığım ısırgan otu miktarı yarım kilodan dan birazda ha fazlaydı.(Taze ısırgan yaprağı)
- 2 adet orta boy soğan
- biraz sıvı yağ
- tuz ,karabiber,kırmızı toz biber
- 200 gr lor peyniri
- Güzelce temizleyip yıkadığımız taze ısırgan yapraklarını çok inceltmeden doğrayalım.
- Küp küp doğradığımız soğanları biraz sıvı yağla beraber pembeleşinceye kadar soteleyelim.
- Üzerine doğradığımız ısırgan yapraklarını koyalım ve tavanın ağzını kapatıp otların biraz çökmesini bekleyelim.Bu esnada altını kısmayı unutmayalım.
- Otlar çöktüyse ocağın altını biraz açıp kavurmaya başlayalım.Kavrulan otlara tuzunu ve baharatlarını katıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan harca lor peynirini katıp harcımızı harmanlayalım.
- Un, su ve tuzdan oluşan bir hamur hazırlayalım
- Yumruğumuz kadar bezeler yapalım
- Elimizle yağladığımız hamurları incelterek açıp içine hazırladığımız harcı koyup rulo yapalım.
- Fırın tepsisine aktarıp kendi etrafında rulo yapalım.
- Üzerine erittiğimiz tere yağından sürüp 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
AFİYET ŞİFA OLSUN...
harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim.sevgiler...
Silayy cok lezzetlı duruyor elıne sağlık şulecım
YanıtlaSilteşekkürler ablacım.
Silellerine sağlık Şulecim çok da faydalıdır ıssırgan otu..
YanıtlaSilteşekkürler Ceydacım.
SilCanım ellerine sağlık otlu saplı yemekleri çok severim.Ama bu güne kadar hiç ısırgan otlusunu yapmak nasip olmadı ama en kısa zaman da deniyeceğim inşAllah.
YanıtlaSilBacısı,gönül bağı sevgiylen En Emin'e Emanetsin...
teşekkürler canım.sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.
SilElinize sağlık :) Benim kayınvalidem egeli o ısırganlı gözleme yapar, bol ısırgan, pırasa ve soğanla tadına doyulmaz eminim sizin böreğiniz de nefis olmuştur :) Afiyet olsun
YanıtlaSilteşekkür ederim.Oldukça lezzetliydi.sevgiler...
Sil