300 gr orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
tuz,karabiber,toz kırmızı biber,biraz kekik (baharatların oranını damak zevkinize göre ayarlayın)
Yanına kızartmak için 2 adet orta boy küp doğranmış patates
Sos malzemesi için:
Yazdan hazırladığım Domates sosu kullandım.Eğer sizin domates sosunuz yoksa 2-3 adet rendelenmiş domates kullanabilirsiniz.
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
bir tutam karabiber
bir tutam tuz
Yapılışı:
- Kıymayı derin bir kabın içine alalım.
- Üzerine soğanı ve sarımsağı rendeleyelim ve diğer malzemeleri de katıp 10 dk kadar yoğuralım.Biraz dinlendirelim.
- Bir yandan patatesleri soyup küp doğrayalım ve kızgın yağda kızartalım.
- Misket şekli verdiğimiz köfteleri da az yağda kızartalım.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağı alalım ve üzerine domates sosu veya rendelenmiş domates püresini koyalım.
- İçine biber salçasını da ekleyerek pişmeye bırakalım.Bu arada tuzunu ve karabiberi de atmayı unutmayalım.
- Servis tabağına kızarmış patates ve köfteleri alalım.Üzerine domates sosunu gezdirip sıcak sıcak servis yapalım.
oo mis gibi , eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
Silşimdi aklıma getirdin. ne zamandır bende yapmadım şulecim.aynen katılıyorum.bana göre her zaman pratik olmak lazım:) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilDiimi :) teşekkürler ablacım,sevgilerimle...
SilÇokk severim harika görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler