28 Ağustos 2013 Çarşamba

Domates Sos Yapımı

Konserve Domates Sos ve Yapım Aşamaları: Kışlık hazırlıklara son sürat devam ediyorum.Konserve domates sosları hazırladım.Herkesin kolaylıkla yapabileceği ve bir o kadar pratik bir yöntemle sizlere anlatacağım.


Kendinize yetecek kadar istediğiniz miktarda yapabilirsiniz.5 kg-10 kg artık o size kalmış.Size tavsiyem bu tarz soslar yaparken ya da menemen hazırlarken kullanacağınız domates türü sivri domates olsun.Diğer domatesler çok sulandığı için iyi olmuyor.Şimdi sıra nasıl yaptığıma gelelim:

1.Aşama: Domatesleri kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp tencerelere alalım.Altını kısalım ve kendi haline sulanarak pişmesini bekleyelim.arada bir karıştıralım. 
2.Aşama: Domatesler resimde gördüğünüz gibi sulanarak pişti.Bir kaç taşım kaynatıp altını kapatalım. 
3.Aşama: Altını kapattıktan sonra hemen blendırdan geçirelim.İsterseniz bu esnada biraz kaya tuzu atabilirsiniz.Sıcak sıcak kavonozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirin ve bu şekilde en az 4-5 saat bekletin.Bu işlem kavonozun kapağının tutması için gereklidir.
İşte bu kadar basit ve pratik bir yöntem.
Domates sosunu nelerde kullanabiliriz:
Domates sosunu ben özellikle kışın Domates çorbası yaparken kullanıyorum.
Onun haricinde kızartmalara,yemeklere,çorbalara,makarnalara..vs.aklınıza gelebilecek her yemeğe koyabilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Sevgilerimle...

14 yorum:

  1. ellerinize sağlık. güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Buzdolabında saklamak şart mı acaba? Dolap böyle şeylerle doldu meyveye sebzeye yer kalmadı. :)) elinize sağlık gerçekten domates çorbasında özellikle çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz konserveleri buz dolabında saklamanıza gerek yok.İstediğiniz yere kaldırabilirsiniz.teşekkürler.

      Sil
  3. canım hayırlı akşamlar eline sağlık bu günlerde hazırlıklar devam ediyo kolay gelsin:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ayşe ablacım.Teşekkürler...

      Sil
  4. Ellerine sağlık. Ben daha yapamadım. Haftaya yapmayı düşünüyorum. Sanırım 20 kavanoz kadar yapacağım. Bir kısmınada biber doğrayıp ekliyorum. Menemen oluyor o zaman. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Bir sonraki yayınım menemen olacak.izlemeye devam...

      Sil
    2. Kışa hazırlıklar başlamış :))Ellerine sağlık canım

      Sil
    3. teşekkürler Büşracım:)

      Sil
  5. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Lezzetli yemeklerde kullanman dileğiyle.. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için teşekkürler Seldacım:)

      Sil
  6. Ellerine saglik canim iyi gunlerde tuket insallah sevgilerimle :-)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...