13 adet Güllaç yaprağı
2 litre süt
4 su bardağı toz şeker
2 pk vanilya
ceviz içi veya fındık içi
Yapılışı:
- Öncelikle bir tencerede sütü ve şekeri birlikte kaynatalım.Kaynadıktan sonra içine 2 pk vanilya ekleyerek biraz daha kaynatalım.
- Güllaç yapraklarını daha kolay ıslatabilmek için büyük yuvarlak bir tepsiniz varsa onu kullanın.Ben öyle yapıyorum daha sonra kullanacağım borcama alıyorum.Bu işlem işinizi kolaylaştıracaktır.
- Öncelikle ilk 7 yaprağı tek tek ılıktan biraz daha sıcak kıvamdaki sütümüzle ıslatarak büyük boy dikdörtgen veya kare borcama kat kat yerleştirelim.Arasına kıyılmış ceviz veya fındık serpiştirelim.
- Kalan 6 yaprak güllacı da aynı şekilde ıslatarak üzerine kat kat yerleştirelim
- Süt gözünüze fazla gelmesin hatta anca kafii geliyor diyebilirim.Çünkü Güllaç sütü çektikçe çekiyor.Kalan sütü de bir güzel güllaçların üzerine dökelim.
- Soğuması için buz dolabına kaldıralım.En az 2 saat beklesin.
- Soğuduktan sonra dilimleyelim ve arzuya göre süsleyelim.Süslemede farklı meyveler ve de kuruyemişler de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kız şule tatlı çok güzel olmuşta üstüne o yeşil zeytinleri neden koydun diye soracaktım sana:) gecenin dün yarısında bakarsan üzümü de zeytin görürsün:)ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor:)
YanıtlaSilha ha ha :) alemsin abla sen yaa...
Silteşekkürler,sevgiler...
aşure aşure gününde, güllaç ramazanda diye şartlamışız kendimizi :)
YanıtlaSiltabiiki can çektiğinde yapmak en güzeli :)
ellerine sağlık ablacım..
aynen öyle şekerim :) teşekkürler sevgiler
Sil