TAVUK SOSİS YAPIMI
Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü, 100 ml süt, 1 yumurta, 30 gr yağ, küçük bir soğanın yarısı, tuz ve karabiber
Yapılışı: Resimde gördüğünüz gibi tavuk göğsünü ve diğer malzemeleri de mutfak robotuna alıp püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz.Daha sonra derin bir kaseye alıp tuzunu ve karabiberini katıp karıştıralım.Streç film kesip hazırlamış olduğumuz tavuk püresini üzerine koyalım silindir şekli verelim ve iki ucunu ters yöne bükerek kapatalım.Tıpkı şeker kağıdını büker gibi yapıyoruz.Sonra iki ucuna düğüm atalım.Bu işlem ilk yapışta sizi biraz zorlayabilir ama bir iki yapmadan sonra eliniz alışacaktır.
İşte sonuç...Bu şekilde hazırlanmış olacak.Bağırsak kullanmadan yapabileceğiniz en güzel yöntemlerden biridir.
Sosislerim artık hazır.Neredeyse yarım kilo kadar çıktı.Tam 472 gr geldi.
Bir tencereye yeteri miktarda su koyup kaynatalım..Kaynayan suya sosisleri koyalım ve pişmeye bırakalım.Yaklaşık 10 dk içinde olacaklar.Zaten değişimi pişerken gözlemleyeceksiniz.Pişen sosisleri kevgir yardımıyla alalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan sosisleri streç filmden ayıralım.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup arkalı önlü nar gibi kızartalım.
AFİYET OLSUN...
Valla ne diyim arkadasım supersın ellerin dert görmesin seni tanıdığıma çok seviniyorum çok güzel şeyler öğreniyorum senden:)
YanıtlaSilGüzel yorumun için çook teşekkürler canım.Aynı duygular benim için de geçerli.Sevgilerimle...
SilÇok güzel teşekkür ederim.
YanıtlaSilBen bunu denerim yapmayı eşimle :)
Ben teşekkür ederim.Tabii,deneyebilirsiniz.
SilÇok farklı :) çok ta leziz görünüyor...
YanıtlaSilteşekkürler canım.
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Yapması biraz zahmetli galiba ama sonuç nefis görünüyor. Afiyetler olsun...Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Elin alışınca zor gelmiyor.Ama tabiki de sonuca değiyor.Teşekkürler canım.sevgiler...
Silşulecim çok güzel görünüyor.Bunun etlisi nasıl olur canım hiç denedin mi ?
YanıtlaSilTeşekkürler Nihalcim.Etlisini de ene kısa zamanda yapıp yayınlayacağım inşallah.
SilEllerine sağlık. Dışarıdan almaktansa evde yapman çok sağlıklı. Teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkürler Melekcim.sevgiler...
Silellrine sağlık Şulecim.Harika bir tarif olmuş.
YanıtlaSilÖncelikle bu tarifi bulduğuma çok sevindim paylaşan ellerine yüreğine sağlık
YanıtlaSilSormak isteğim şey şu naylon zararlı değilmi
İçne konulan sıcak şeye (yemeğe) bile içindeki zararlı maddeleri geçerken bunu tencerede kaynatınca zararlı olmazmı Başka bir çözüm yağlı kağıt veya fırın pişirme naylon torbası mı denesem
Umarım yanlış anlamazsın Sadece başka bir önerin var mı diyerek...
Yok canım ne demek,tabiki yanlış anlamadım.Elbette bunu sormaya hakkın var.Ama alüminyom folya kadar zararlı olduğunu sanmıyorum.Ayrıca yağlı kağıt ve fırın poşetinde olmaz.En sağlıklısı ince bağırsak ama bu yöntem de bağırsak kullanmadan yapılabilecek en iyi yöntemlerden biri.Marketten aldığımız sosislerin içinden neler çıktığını düşünürsek eğer,sterç film onun yanında masum kalır diimi:) Teşekkürler,sevgiler...
Silteşekkürler
Silİlk defa duydum böyle birşey olduğunu, sağlıksız diye hiç yemek istemezdim.Denemeye değer. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAh gülüm,nihayet sesini soluğunu duyabildim.Nerelerdeydin bunca zaman.Denemeni kesinlikle tavsiye ederim.teşekkürler,sevgilerimle...
SilSüper oldu bu tarif. Ama strech film sıcak suda sıkıntı olur gibi geldi bana. Sonuçta plastik. İnce bağırsakla daha iyi olur sanırım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilYeldacım bir arkadaş daha sormuş.Cevabımı oradan okuyabilirsin.Yorumların içinde güllerle dikişe bak canım.teşekkürler,sevgiler...
SilOkudum canım. Teşekkürler. Dediğin gibi hazır aldıklarımızda neler var acaba? Onlarda bence böyle plastik bir şeye kaplanıyor. sonra da soyulup ambalajlanıyor. Ben mutlaka denemek istiyorum. Tarif için tekrar teşekkürler. Bu arada salam tarifi de var mı acaba? :)
SilÇok pratiksiniz, normalde sosis sevmem, sadece pizzaların içinde yiyebiliyordum ama görüntü muhteşem olduğu için bunu da deneyip yemek isterim, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için teşekkürler.Tabiki deneyebilirsiniz.Sonuç gerçekten muhteşem.
SilPratik isleri ne kadar çok sevsemde bu süper olmuş şulecim.hazır sosisi oldum olası sevmem eve de almam.geniş bir zamanda bunu yapmaya çalışıcam. Ellerin dert görmesin. Sevgiler canım
YanıtlaSilFatma ablacım denemeni kesinlikle tavsiye ederim.Mutlaka geniş bir zamanında yap.Çook teşekkürler,sevgi ve selamlar...
Silbravo sana bununda en sağlıklısını yapmısın emeklerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Selma ablacım :)
Silcok güzel ellerinize sağlık harikasınız banada beklerim sanırım 223 izleyiciniz ben oldum
YanıtlaSilteşekkür ederim.Sayfama hoşgeldiniz :)
Siltarifiniz çok güzel inşallah bende yapmaya çalışacağım.bu şekilde hazırlayıp kızartmadan buzdolabında saklana bilinirmi acaba?
YanıtlaSilTabii, haşlanmış bir şekilde buz dolabında saklayabilirsiniz.Ama en fazla 3-5 gün kadar.Sonrasında kızartıp servis edebilirsiniz.
SilÇok ilginç buldum bunudamı evde yaptın canım çok marifetler var sende ama şarkütericiler kızacak sana eline sağlık canım
YanıtlaSilTabiki de evede yaptım ablacım.Üstelik zor değil.Sadece biraz el oyalıyor o kadar.Teşekkürler,sevgiler...
Silşulecim tek kelimeyle süpersin..ellerine sağlık canımm..afiyet şeker olsun
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
SilKız ne bu tarifler şaşırarak izlemekteyim seni hamarat arkadaşım sen böyle oldukça sedat bey eve gelmeden siparişe devam edecektir. Kızları öpüyorum kocaman..... Süpersin
YanıtlaSilE yanii öyle oluyor tabii :)teşekkürler, Canımsın,ben de sizi öpüyorum.
SilÇok güzel bir fikir ve tarif olmuş. Elinize sağlık yalnız, streç film plastik ve sağlığa zararlı olduğunu düşünürsek bağırsak sanırım daha iyi bir alternatif. Tavukta GDO'suz olursa:)) Çok güzel olur.
YanıtlaSilAklımın bir köşesinde bu tarif kalacak.Gerçekten çok çok güzel bir fikir.Görsellerde hafızamda kaldı.
Evet güzel fikirler sunmuşsunuz,İnşallah onu da siz yaparsınız biz de bakarız :) bloğuma hoş geldiniz.Yorumunuz için teşekkürler.
SilSüper fikir!sosislerin içinde ne olduğunu bilemediğimizden yemeye korkuyoruz ama çocuklar da seviyor,dediğiniz gibi...kesin deneyeceğim,elinize sağlık...http://benbuara.blogspot.com/
YanıtlaSilTeşekkürler.Tabiki,deneyebilirsiniz.Zor olmadığını göreceksiniz.Ham bu sayede sosis yapımı konusunda tecrübe kazanmış olursunuz.
Sil