Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış mantı(küçük kayseri mantısı)2 dal ince doğranmış yeşil soğan
3 yemek kaşığı konserve mısır
2 adet küçük doğranmış közlenmiş kırmızı biber
1 avuç kadar ince kıyılmış taze nane yaprağı
2-3 dal ince kıyılmış dereotu
tuz, zeytinyağı, limon, nar ekşisi
Yapılışı:
- Mantıları haşlayıp süzdürelim ve çukur bir kaba alalım.Üzerine biraz zeytin yağı gezdirip harmanlayalım ki birbirine yapışmasın.
- Sos hariç, hazırlamış olduğumuz tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım
- Sosu için zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve biraz tuzu bir kasede çırpalım ve servis etmeye yakın salatanın üzerine dökelim ve harmanlayalım.
- Not: Eğer kalabalık misafir için yapacaksanız tarifin oranlarını çoğaltarak yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Harika bir fikir gibi görünüyor. Deneyeceğim bunu. Ellerine sağlık , sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Denizcim.Lezzeti de enfes oluyor tatlım.Beğeneceğini düşünüyorum.
Silsevgilerimle...
Elinize sağlık çok sevdim bu salatayı hem lezzetli hem de doyurucu tek öğün gibi sevgiler anneler gününüz kutlu olsun
YanıtlaSilteşekkürler Özgen hanım.Sizin de anneler gününüz kutlu olsun :)
Sil