Malzemeler:
250-300 gr sosis2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gr kornişon turşu
yarım su bardağı sıcak su
bir çimdik karabiber ve salçanız tuzsuzsa bir miktar tuz
Yapılışı:
- Öncelikle sosisleri bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su koyup sosisler şişene kadar haşlayalım.
- Haşlanan sosisleri süzdürüp bir kenara alalım
- Tencereye yağı koyalım.Isınan yağın üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sıcak su ekleyelim ve salçalı sosu seyrelterek hazır hale getirelim
- Üzerine yuvarlaklar halinde doğradığımız sosisleri ilave edelim ve karıştıralım
- Aynı şekilde kornişon turşuları da yuvarlaklar halinde doğrayıp sosislerin içine ekleyelim ve tüm malzemeyi harmanlayıp bir iki taşım kaynatalım.
- Üzerine bir çimdik karabiber ekleyip sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Acı biber turşusuylada olur gibime geldi ne dersiniz 😉
YanıtlaSilElinize sağlık
tabii...
YanıtlaSilneden olmasın :)
Turşu ile hiç düşünmemiştim doğrusu.
YanıtlaSilellerine sağlık canım, bencede nefis olur :) :)
mutlu haftalar..
teşekkürler şekerim :)
Silsevgilerimle...