19 Mayıs 2015 Salı

Kuş Yuvası Kurabiyesi




Malzemeler:
125 gr tereyağı
yarım su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
aldığı kadar un

Süslemek için: pişmaniye ve bademli beyaz draje

Yapılışı:

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz
  • Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Küçük parçalar koparıp sarımsak sıkacağı veya minik delikli sıkacaklardan kullanarak hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine top top yuvalar sıkıyoruz
  • Hamurun tam ortasına içeceklerin kapağı kullanılarak bastırıyoruz ve bir çukur oluşturuyoruz
  • 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dk kadar pişiriyoruz.
  • Not: Bu hamurda kabartma tozu kullanmıyoruz.
Bu aletlerden hangisi varsa onu  kullanarak hamuru sıkıyoruz.
Görselliği biraz da hayal gücünüze kalmış.Ben bu şekilde süsledim ama farklı süslemeler de yapabilirsiniz.



12 yorum:

  1. Nefis görünüyor canım, emeğine ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Wow! Ben ilk kez görüyorum. Çok güzel görünüyorlar. Pişmaniye güzel fikirmiş.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Çocuklar buna bayılacak..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çok tatlı görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Yaratıcı bir tatlı olmuş, elinizden de güzel düşmüş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir sunum , bayıldım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...