Malzemeler:
125 gr tereyağı
yarım su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
aldığı kadar un
Süslemek için: pişmaniye ve bademli beyaz draje
Yapılışı:
125 gr tereyağı
yarım su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
aldığı kadar un
Süslemek için: pişmaniye ve bademli beyaz draje
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz
- Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Küçük parçalar koparıp sarımsak sıkacağı veya minik delikli sıkacaklardan kullanarak hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine top top yuvalar sıkıyoruz
- Hamurun tam ortasına içeceklerin kapağı kullanılarak bastırıyoruz ve bir çukur oluşturuyoruz
- 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dk kadar pişiriyoruz.
- Not: Bu hamurda kabartma tozu kullanmıyoruz.
Bu aletlerden hangisi varsa onu kullanarak hamuru sıkıyoruz.
Görselliği biraz da hayal gücünüze kalmış.Ben bu şekilde süsledim ama farklı süslemeler de yapabilirsiniz.
Nefis görünüyor canım, emeğine ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler :)
SilWow! Ben ilk kez görüyorum. Çok güzel görünüyorlar. Pişmaniye güzel fikirmiş.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
teşekkürler Deniz :)
SilÇok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Çocuklar buna bayılacak..:) Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler, sevgiler...
SilCanım ellerine sağlık çok tatlı görünüyor...
YanıtlaSilteşekkürler Rümeysacım,sevgiler...
SilYaratıcı bir tatlı olmuş, elinizden de güzel düşmüş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim, sevgilerimle...
SilÇok güzel bir sunum , bayıldım.
YanıtlaSilteşekkür ederim :) sevgiler...
Sil