Malzemeler:
4 adet soyulmuş enginar1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz
2 adet kesme şeker
üzerini geçecek kadar su
Garnitürü için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy havuç
1 çay bardağı bezelye
tuz
üzeri için ince kıyılmış dereotu
- Eğer vaktiniz yoksa hazır konserve garnitür de kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
- Öncelikle enginarları pişirmek için, tencereye enginarları dizelim.
- Ayrı bir tencerede un, şeker, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökelim.
- Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım
- Enginarlar yumuşayana kadar kaynatalım
- Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım
- Kavrulan soğana tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates ve havucu ilave edelim.Bezelyeyi de ekleyip tuzunu ilave edelim
- Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim
- Yeteri kadar pişirdiğimiz enginarların üzerine garnitürü ekleyelim
- Enginarın suyundan hepsinin üzerine birkaç kaşık gezdirelim
- Enginarın suyu enginarların altında kalmalı,eğer fazlaysa birazını dökelim
- Yarım limonun suyunu enginarların üzerine eşit miktarlarda sıkalım
- 10 dk kadar pişirip ocaktan alalım
- Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakalım.
- Servisten önce üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edebiliriz.
Afiyetler Olsun...
Enginarla ilgili bilinmesi gereken bir kaç püf noktası var :
- Enginarları işleme tabi tutana kadar kararmaması için mutlaka limonlu suda bekletmelisiniz.
- Bazı enginarlar çok kılçıklı oluyor,alırken mutlaka buna dikkat etmek gerekiyor.
- Zeytinyağlı enginarı servisten en az 4-5 saat önce yapıp dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder