4-5 adet kemer patlıcan
300-400 gr kıyma
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz ve karabiber
Yapılışı:
- İlk önce patlıcanları yıkayarak alaca soyalım
- Tuzlu su da yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım
- Patlıcanları yuvarlak bir şekilde 2 cm kalınlığında doğrayalım
- Doğradığımız patlıcanları kızartma yağıyla kızartarak havlu kağıt üzerine çıkaralım ve fazla yağını emdirelim
- Kızarttığımız ve fazla yağını emdirdiğimiz patlıcanları pişireceğimiz tencereye üst üste gelecek şekilde dizelim
Şimdi gelelim kıymalı harcın hazırlanmasına:
- Kızartma yağından bir miktar kıymayı kavuracağımız tavaya alalım
- Üzerine kıymayı ekleyerek kavuralım
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve minik minik doğradığımız sivri biberi ekleyelim ve biraz daha kavuralım
- Domateslerden bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı harca ekleyelim ve şöyle bir çevirdikten sonra minik doğranmış sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Son olarak tuz ve baharatları da eklerek biraz daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
- Hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı patlıcanların üzerine yayalım
- Son olarak kalan 2 domatesi de halka şeklinde doğrayarak üzerine dizelim
- İster fırında ister ocakta pişirin.Hiç farketmez
- Ben ocakta yarım saat kadar kısık ateşte pişirdim.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder