6 adet tavuk incik
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,toz karabiber ve tane karabiber
Yapılışı:- Tavuk incikleri güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alalım ve üzerine 6 su bardağı su ilavesiyle beraber tuzunu da ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Pirinci yıkayalım.
- Fırına girecek olan tepsiyi ocağın üzerine alalım ve tereyağını koyalım.Tereyağı eriyince pirinci ekleyelim ve 5 dk kadar kavuralım.Daha sonra ocaktan alalım
- Pirince yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve silme çay kaşığıyla karabiber ilavesi yapalım.Tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde pirinci yayalım
- Haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirincin üzerine yerleştirin
- 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş tavukların ve pirincin üzerine gezdirin
- Üzerine bir miktar tane karabiber serpiştirin
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 35 dk kadar pişmeye bırakın (pirinçler suyunu çekene kadar)
- Daha sonra fırını kapatıp 10-15 dk kadar fırının içinde demlenmeye bırakın
- Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun...
Eline sağlık Şulecim nefis ötesi sevgiler :)
YanıtlaSilteşekkürler Sema Ablacım,sevgilerimle...
SilÇok sevdiğim, lezzetine doyamadığım bir yemek bu. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Sevgiler :)
Teşekkürler Denizcim,sevgilerimle...
Sil