Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
tuz
Yapılışı:
- Pilav tenceresine yağı dökelim
- üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edelim ve soteleyelim
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim ve karıştıralım
- Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edip karıştıralım ve sebzeleri biraz pişmeye bırakalım
- Daha sonra üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pilavlık bulguru ilave edip tüm malzemeyi harmanlayalım
- Tuzunu ilave edelim ve biraz çevirelim
- Son olarak su ilave edip pilavı pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatıp pilavımızı biraz dinlenmeye bırakalım.
Soslu Hindi Pirzola
Malzemeler:
1 kg hindi pirzola
Sosu için:
zeytinyağı,tuz,karabiber,kırmızı toz biber,bulbiber,kekik ve bir kaç diş rendelenmiş sarımsak
Yapılışı:
- Hindi pirzolayı pişirmeden en az bir kaç saat önceden soslayıp marine ettirirsek daha lezzetli olacaktır.
- Hindi pirzolaların üzerine sosu için belirttiğim tüm malzemeleri damak zevkinize göre ekleyip harmanlayın ve buz dolabına kaldırın.
- Pişireceğiniz zaman yağsız olarak kızdırdığınız tavaya direk olarak hindi pirzolaları yerleştirin ve pişmeye bırakın.Zaten sos aşamasında yağ eklediğimiz için tavaya ekstra yağ ilave etmenize gerek kalmayacak.
Afiyet olsun...
Çok tatlı gözüküyor ya karnım acıktı :)
YanıtlaSil