6 Temmuz 2015 Pazartesi

Sebzeli Bulgur Pilavı ve Soslu Hindi Pirzola

Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
tuz

Yapılışı:
  • Pilav tenceresine yağı dökelim
  • üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edelim ve soteleyelim
  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim ve karıştıralım
  • Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edip karıştıralım ve sebzeleri biraz pişmeye bırakalım
  • Daha sonra üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pilavlık bulguru ilave edip tüm malzemeyi harmanlayalım
  • Tuzunu ilave edelim ve biraz çevirelim
  • Son olarak su ilave edip pilavı pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatıp pilavımızı biraz dinlenmeye bırakalım.

Soslu Hindi Pirzola
Malzemeler:
1 kg hindi pirzola

Sosu için:
zeytinyağı,tuz,karabiber,kırmızı toz biber,bulbiber,kekik ve bir kaç diş rendelenmiş sarımsak

Yapılışı:
  • Hindi pirzolayı pişirmeden en az bir kaç saat önceden soslayıp marine ettirirsek daha lezzetli olacaktır.
  • Hindi pirzolaların üzerine sosu için belirttiğim tüm malzemeleri damak zevkinize göre ekleyip harmanlayın ve buz dolabına kaldırın.
  • Pişireceğiniz zaman yağsız olarak kızdırdığınız tavaya direk olarak hindi pirzolaları yerleştirin ve pişmeye bırakın.Zaten sos aşamasında yağ eklediğimiz için tavaya ekstra yağ ilave etmenize gerek kalmayacak.


Afiyet olsun...

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...