17 Eylül 2013 Salı

Şifalı Orman Meyvesi ve Şurup Yapımı

Artık ilaçlarımızı ev de doğal olarak yapıyoruz.Yok artık! Dediğinizi duyar gibiyim ama öyle :) Rabbim bize öyle güzel nimetler sunmuş ki onları değerlendirmek de bize düşmüş.Geçtiğimiz günlerde yine şifalı bir tarif yayınlamıştım.Ahududu Şurubu,takip edenler hemen hatırlamıştır.Merak edenler verdiğim linke tıklayabilir.Hatta şifalarından ve nelere iyi geldiğinden bahsetmiştim.Şimdi de sıra da bu şifalı orman meyvesi var.Belki sizlerden de bilenler vardır.Karakat'ın sarı olanı diyorlar.Rusça bir ismi var onu söylememe gerek yok ama Türkçe karşılığı olarak Sarıkat diyoruz.Bilenler varsa ve başka isim söyleniyorsa bana yorumlarınız da belirtebilirsiniz.Gerçi ben hiç Türkiye de böyle bir meyveye rastlamadım ama olabilir de tabi...


Bunu kimin topladığını tahmin edersiniz.Sevgili eşim Sedat bey :)Geçtiğimiz günlerde ormanlık bir alana pikniğe gitmiştik.Her yerde bolca bu meyveden varken o da şifasını bildiğinden hiç vakit kaybetmeden toplayıvermiş.
İnanılmaz şekilde dikenli bir ağaç yapısı var.Ve dikenleri uzun uzun.Temizlemesi çok zor.Ama gülü seven dikenine katlanır dimii...
Sonunda temizledik ama çoğunu eşim temizledi.Zor aşamayı geçtik artık.Şimdi ben size neler yaptığımdan bahsedeyim.İyice yıkadıktan sonra süzülmeye bıraktım.
Miktar çok olunca bir kısmını  böyle buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya kaldırdım.Bir kısmını da şurup yaptım.Ama önce sizlere şifasından bahsedeyim.
Bu meyvenin en büyük özelliği: Mide rahatsızlıklarına iyi geliyormuş.Mide rahatsızlığı olanlar bu şurubu sabahları aç karnına 1-2 kaşık tüketebilir.Allahın izniyle belli bir süre sonra şifasını gösteriyor.Tadını merak edenler için hemen söyleyim.Ekşimsi bir tadı var,ama o ekşi tada bir de acımsılık ekleniyor.Şurup haline dönüşünce şekerin de etkisiyle ap ayrı bir lezzete bürünüyor
Ben şimdilik yarım kilo kadarını yaptım.Dondurucuya koyduğum için bittikçe çıkarıp yapıcam.Taze taze tüketilmesinde fayda var.Bazı arkadaşlar bunu reçel gibi yaptılar.Ama kesinlikle ben bunu tavsiye ediyorum.Zaten bu tavsiyeyi bu meyveyi daha iyi tanıyan ve bilen bir ablamdan aldım.Reçeli pek beğenilmiyormuş.
500 gr sarıkat'a yaklaşık 750 gr şeker koydum ve el blendırıdan geçirdim.
 Sonra süzgece alarak posasını çıkardım.O küçücük meyve tanelerinin içinden çıkan çekirdeklere bakın.İyice süzdürdükten sonra kavonoza aldım.
Artık sonuca ulaşmış bulunuyorum.Rengiyle ve tadıyla tam bir şifa kaynağı olan bu şurubu özellikle eşim ve ben hergün 1 kaşık tüketiyoruz.
 Burada ülkemden kilometrelerce uzakta bu şifalı bitkiden faydalanmamızı bize nasip eden rabbime binlerce şükürler olsun.Allaha emanetsiniz....
SEVGİLERİMLE...

23 yorum:

  1. ne kadar guzel bır renk burda bunun kırmızısı gormustum bır merkette şıfa olsun ınsallah sıze elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma ablacım:)

      Sil
  2. Maşallah canım. Şurup üretimi de başlamış. Meyve çok tanıdık geldi ama nerede gördüğümü hatırlamıyorum. Sanırım pişirilmeden doğruca blendırdan geçirip süzdün değil mi? Bu arada bol şifa versin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım.pişirmeden yapılıyor.Ahududu şurubuda öyle.Pişirmeden yapıyorum bunları.Şekerli olduğu için bozulmuyor.Teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Gönül bağım ellerine yüreğine sağlık sıhhattiniz katbe kat atsın inşAllah.Eşinin ve senin ellerine sağlık.Afiyetler olsun.sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın yaa:)Allah razı olsun.çook teşekkürler...

      Sil
  4. enteresan bir şeymiş bu..Ellerine sağlık, şifa olsun size..
    bilgilendirme için de çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Bir gün olur ki sizler de karşılaşırsanız faydam olsun istedim.Teşekkürler...

      Sil
  5. ellerine sağlık. Rabbimin yarattığı herşeyden tatmak lazım. bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Bir gün olur ki sizler de karşılaşırsanız faydam olsun istedim.Teşekkürler...

      Sil
  6. Eline sağlık canım ilk defa gördüm.Rabbim bilmediğimiz kimbilir daha neler yaratmıştır.Tanıttığının için teşekkürler Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Bir gün olur ki sizler de karşılaşırsanız faydam olsun istedim.Teşekkürler...

      Sil
  7. ooo elinize sağlık harika olmuş
    ben bu meyveyi hiç görmedim
    eminim tadı da öyledir
    afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  8. Bende ilk defa görüyorum. Rabbimizin bütün yarattığı nimetlerde şifa var.hiç bir şey boşuna yaratılmamış.ormandaki bir meyve bile şifa kaynağı olabiliyor. Eşinin ve senin eline sağlık. Afiyet şifa olsun. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatma ablacım.Elimizden geldikçe şifalı olan her şeyden faydalanmaya çalışıyoruz.sevgi ve selamlar...

      Sil
  9. Ben şimdiye kadar ne gördüm ne duydum,sayende öğrenmiş oldum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım benim.sevgilerimle...

      Sil
  10. Teşekkür ederim Fatma ablacım.Elimizden geldikçe şifalı olan her şeyden faydalanmaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Böyle bir ağaç var ama ben süs sanmıştım demek şurup oluyormuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım.sevgilerimle...

      Sil
  12. Ellerinize sağlık.. blogun yeni hali de çok iç açıcı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım.evet yaa,biraz değişiklik iyidir.Daha çalışmalar devam ediyor.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...