Herkese güzel bir hafta sonu dileyerek başlamak istiyorum.
Çiriş otlu son tarifimde artık sunuma hazır.Dün ve bugün kahvaltıya yaptım.Sıcak sıcak yedik ve lezzetine doyamadık desem yeridir.Bir de lor peynirinin lezzetiyle birleşince ortaya harika bir gözleme harcı çıktı.Çiriş otlu diğer tariflerime buradan bakabilirsiniz.
Hamur için malzemeler: 2 su bardağı ılık su,tuz ve aldığı kadar un
İç Harcı için: 2 adet orta boy soğan,yarım kilo çiriş otu,200 gr lor peyniri,tuz kara biber,pul biber
Üzeri için: tere yağı
YAPILIŞI:
- Öncelikle iç harcımızı kavurarak başlayalım.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ardından ince ince doğradığımız çiriş otunu da içine katıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak tuzunu ve baharatlarını da katıp,ocaktan alıyoruz.
- Harcımız biraz soğuyunca peyniri de katıp harmanlıyoruz.
- Derin bir kaba suyu ve tuzu katıp alabildiği kadar unu koyup yoğuruyoruz.
- Elimize yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
- 12-15 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler oluşturuyoruz.
- Resimler de gördüğünüz gibi hazırlayıp pişiriyoruz.
- Üzerine hafifce tereyağı sürüyoruz.
elıne sağlık sulecım gozlemelerı nerede pısırdın resımden secemedım
YanıtlaSilteşekkürler Selma abla.Her zaman olduğu gibi Bişkekteki bırakıp döneceğim emektar tavam da:)
Silcanım eline sağlık enfeeees :)
Silellerine sağlık Canım çok lezzetli görünüyor. bizde ailecek her tülü hamurişini çok severek bir güzel tüketiriz :) çiriş otunu nerden bulabiliriz ben gördüysem de öylece yanından geçmişimdir kesin:( size afiyet olsun :)
YanıtlaSilCanım onun zamanı geçti artık.En güzel toplanacak zamanı nisanın ikinci haftasıdır.Biz de eşimle iki hafta önce tüyoplu tonguça su almaya gidince dağın eteklerinden toplayıverdik hemen.Hala vardır ama çok büyüyüp kartlaşmıştır artık.
SilTeşekkür ederim,sevgilerimle..
aman allahım hepsi çok güzel görünüyor hamarat lığınız ve bu kar mutfak bilginize hayranım.Sizinde emeğinize ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.sevgiler..
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSilgözleme yenmezmi;)
Senin bu blogun beni öldürecek kendimi köyde hissediyorum böyle açma gözlemeler pideler gördükçe çoşuyorum hop bende yapmaya kalkıyorum canım ellerine sağlık çok güzeller gene döktürmüşşün
YanıtlaSilyaa,ne güzel.Şimdiye kadar hiç köy hayatı yaşamamış ve köye gitmemiş biri olarak eğer öyle hissttiriyorsam ne mutlu bana.Çok teşekkürler.sevgilerimle..
YanıtlaSilyanına da ayran isterim
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
teşekkürler.sevgiler..
SilŞulecim boşuna ısrar etme canım, ben mantı hamurundan başka hamur açamam.her ekmeği yaparım kuzine, yere yazma çöreği mayalı mayasız.bana herşeyi de gözleme hamuru aç deme.ne yapayım kız bende hazır alıyorum.çok lezzetli görünüyor.ben bunu hazır yufkadan yaparım.ellerine sağlık.sevgilerimle
YanıtlaSilolur,öyle de olur tabii:)olsun canın nası yapmak isterse öyle yap.canım ablacım.soğal.sevgilerimle..
Sil