22 Ekim 2013 Salı

Hazır Baklava Yufkasıyla Cevizli Baklava

Bazıları hazır baklava yufkasına burun kıvırsa da bence hazır baklava yufkası benim için bulunmaz bir nimet diyebilirim.Hem de yurt dışındaysanız.Ben çok seviyorum ve sık sık kullanıyorum.Taa Türkiyelerden getirtmişsem eğer benim için değerini anlayın artık.Ben bu sene Türkiye'ye gitmediğim için giden bazı arkadaşlara rica etmiştim.Onlar da sağolsunlar hem bana hem kendilerine getirmişler.Bildiğimiz klasik kare kesim cevizli baklavayı yapmak benim yalnızca 15-20 dakikamı aldı.Hem görüntüsüyle hem lezzetiyle pastaneden aldığınız baklavadan farkı yok.Öyleyse hadi bakalım nasıl yapmışım görelim.


Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka (içinde 40 adet oluyor.Hepsini kullanacağız)
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
250 gr tere yağı + yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, çeyrek limonun suyu (Şerbeti ben paketin üzerideki tarife göre yapmıyorum.Benim kendi ölçümdür)
Yapılışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.Tencereye şekeri ve suyu alalım kaynamaya bırakalım.şurup koyulaşıp kıvam alınca içine limonu sıkalım ve bir iki taşım daha kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • İkinci aşama olarak yağımızı eritelim ve hatta biraz fokurdasın ocaktan öyle alalım.
  • 40 adet yufkamızın önce 20 adetini fırın tepsimizin altına yerleştireceğiz..Fırın tepsisini güzelce yağladıktan sonra yufkaları ikişerli bir şekilde aralarına fırçayla yağ serperek 20 adet yufkayı üst üste serelim.
  • 20 adet yufkayı her ikişer yufkada bir aralarını yağlayarak serdikten sonra arasına bolca ceviz serpelim.Yukarıdaki resimde olduğu gibi.
  • Kalan 20 kat yufkayı da anlattığım gibi aynı işlemi yaparak üzerine serelim ve kare kare dilimleyelim.Kalan yağı da üzerine dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim.Yaklaşık 30-40 dakikada olacaktır.
  • Sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz.
Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. canım eline sağlık inanılmaz güzel görünüyor..:)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık canım.İnşAllah Türküye'ye gelip yapmayı da nasip etsin Yaradan.sevgi ve muhabbetle gönül bağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin,inşallah canım.Çook teşekkürler gönül bağı arkadaşım :) sevgi ve muhabbetlerimle...

      Sil
  3. Kendi yaptığın yemeğin tatlının tadını hiç bir şey tutmaz.taşindığımız zaman birkaç gün lokantada yemek zorunda kaldık. Günde bir öğün yememize rağmen beni mahvetti. Aslında çok narin bir midem yok ama.bende iki üç defa yaptım bu hazır baklava yufkasindan. Çok güzel oluyor. Baklava canın çektiği zaman bir gönül savıyor.ellerine sağlık. Afiyet olsun canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatma ablacım.sevgiler...

      Sil
  4. Teşekkürler paylaşım için. : Çoook güzel görünüyor.Eşin çok şanslı. Bir türlü alıp deneyememiştim. Benim favorim antep fıstığı. Onunla denemeyi düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,antep fistığıyla da çok güzel olur.Teşekkürler :)

      Sil
  5. tarifte var artık lazım olunca senden bakarım mükemmel gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım.sevgiler...

      Sil
  6. bende seviyorum hazir yufkanin baklavasini,citir citir guzel oluyor , ellerine saglik Canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hacercim.Sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...