8 Ekim 2013 Salı

Kışlık Közlenmiş Kırmızı Biber

Her sene közlenecek olan sebzeleri pikniğe gittiğimizde mangal közüyle yapardım.Onun ayrı bir lezzeti oluyor bence.Bu sene patlıcanları ve kırmızı biberleri fırında yaptım.Sedat bey(eşim) mangalda közlenen sebzelerin dondurucuya girdikten sonra lezzetinin iyice ağırlaştığını düşünüyor.Bu sebeple kendisi pek yiyemiyor.Özellikle fırında yapmamı isteyince bende bu seneki köz hazırlıklarımı böyle yaptım.Haydi öyleyse devamında bakalım neler yapmışım:


Kırmızı biberi seçerken etli olmasına özen gösterin.Ben bu sene 7 kg biber yaptım.Öncelikle güzelce yıkadım.
Tepsiye dizdim ve önceden ısıttığım fırınımda yüksek sıcaklıkta közlenmeye bıraktım.
İşte fırının içinden bir kare.Fırından almama yakın çektiğim bir görüntüydü.Biraz daha duracak tabii... 
  • Fırından aldıktan sonra sıcak sıcak poşetin içine koydum.Biberlerim bitene kadar aynı işlemi uyguladım.
  • Poşetin içinde buharlaştığı içim soyulması daha kolay oluyor.
  • Ilınan biberleri daha sonra kabuklarından ayırdım ve içinin çekirdeklerini temizledim.
  • Bir süzgeçin içine aldım ve fazla suyunu akıttım.
  • Daha sonra çıtçıtlı buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya kışın yemek üzere kaldırdım.

12 yorum:

  1. canım elllerine sağlık :) afiyetle yiyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım.sevgilerimle...

      Sil
  2. Bu seneye kadar kırmızı biberle pek işim olmuyordu. Ramazan ayında baya bir haşır neşir oldum kendisiyle. Çorbadan sonra salatası eşim ve benim öğünümüz oldu.sıcaktan birşey yiyemediğimiz için. İyi yapmışsın. Kışın da aranıyor çünkü. Eline sağlık. Afiyetle tüketin canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Fatma ablacım.Bende her sene yaparım,yapmazsam eğer eksikliğini çok arıyorum.Kendimize ve misafire yaparım.Teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil
  3. Bizde çok kullanıyoruz, sarımsaklı ekşili salatasına bayılıyoruz:) afiyetle ağız tadıyla yiyin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım.yoğurtlusu,sirkeli sarımsaklısı.kehvaltıda kaşarlısı filan epey çeşit yapıyorum bende.İnşallah yaptıkça paylaşacağım tarifleri.teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  4. oooh afiyetle yiyin inşallah

    YanıtlaSil
  5. MaşAllah süper görünüyor :) Allah mutlulukla yemenizi nasip etsin (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.sevgiler...

      Sil
  6. Gönül bağım ,sık sık yorum yazamasam da sana gönlüm seninle,
    inana seni taktir ediyor ve yaptığım bütün lezzetler için tebrik ediyorum.
    seni ayrıcaklıklı görüyorum. Çünkü;Rabbimin sana verdiği bir lutuf galiba bu yetenek.
    ellerin dert görmesin gönül bağım.görmeden de seni müslüman bacım ilan ettiğim arkadaşım.seni uzaklarda olsanda bizi gören, işiten ve yaratan Allah'a emenet ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rümeysa,canım benim, bu nasıl yorum böyle.Bana söyleyecek söz bırakmamışsın.Aynen gönlünden geçenler benden de sana gelsin.Bu güzel yorum için çook teşekkür ederim.Uzak diyarlardan sevgi ve selamlarımla.Allaha emanat ol.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...