20 Aralık 2013 Cuma

Çatlak Kurabiye

Özellikle yapılışıyla oldukça farklı bir kurabiye.Tarifi okuyunca bunu daha iyi anlayacaksınız.Görsel olarak da ayrı bir güzelliği var.Denememiş olanlar mutlaka denemeli.Çok da lezzetli üstelik.Vereceğim ölçüden 14-16 arası kurabiye çıkıyor.Eğer daha fazla yapmak isterseniz malzemeyi iki katına çıkarabilirsiniz. İşte tarifi:

MALZEMELER:
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tere yağı(yumuşamış)
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
25 gr kakao (2 yemek kaşığına denk gelir)
1,5 çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı süt
Üzeri için: pudra şekeri
YAPILIŞI:

  • Mikser yardımıyla şeker ve yumurta ile iyice çırpılır
  • Yumuşamış tere yağı eklenip çırpmaya devam edilir
  • Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir
  • Kaşık yardımıyla karışım karıştırılır ve bu arada süt eklenerek karıştırılmaya devam edilir
  • Macun gibi bir kıvam alana dek karıştırılır.(Hanımlar, bu kurabiyenin hamuru biraz farklı, yani kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olmalı cümlesi bu hamur için geçerli değil.Zaten fark ettiyseniz hamuru hiç el değmeden hazırlanıyor.Sadece şekil verme aşamasında elimizi kullanıyoruz:) Peki bu macun kıvamındaki hamura nasıl şekil vericez derseniz hemen anlatayım.Tarife devam...
  • Macun kıvamına gelen hamur buz dolabında yarım saat kadar dinlendirilir.(İşte bu dinlenme aşamasında hamur toparlanıyor ve sertleşiyor.Yani rahatlıkla şekil verebiliriz)
  • Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparılarak yuvarlak toplar hazırlanır
  • Bu toplar iyice bembeyaz olacak şekilde pudra şekerine bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir
  • 120 derecede 9-10 dk pişirilir.

17 yorum:

  1. Çok severek yaptığım benim için kurtarıcı bir kurabiyedir. gerçekten çok lezzetli oluyor. acil gelen misafirlere yapmak için ideal. Çok lezzetli görünüyor canım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Youmunu görünce gülümsedim.Çünkü ben de geçenlerde ani gelen misafir için yapmıştım.Yani kurtarıcı oldu benim içinde :) Teşekkür ederim sevgilerimle...

      Sil
  2. canım farklı bir kurabiyeymiş tarifini aldım ilk fırsatta yapacağım :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisin.Beğeneceğinizi umuyorum.teşekkürler..

      Sil
  3. Ellerine sağlık sanat eseri gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım nefis olmuşlar .Bu kurabiyeyi 2 kez yaptım tadına doyum olmuyor aklıma düşürdün yine yapayım inşaAllah sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Semacım.Tadına doyum olmuyor.Ben misafire yapmıştım ama eşimin elinden zor kurtardım :) teşekkürler canım.

      Sil
  5. Sulecim cok güzel anlatmissin,bende daha denemedim,bu tarz seylerde aynisini tutturamamaktan korktugum icin hep klasik seyleri yapiyorum,ama denicem,senin tarif cok aciklayici olmus sagolasin,sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tariflerimi genel olarak anlaşılır bir tarzda yazmaya çalışıyorum. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.O zaman klasikleşmiş kurabiyelerinden biraz uzaklaşmanda fayda var:) Kolay gelsin sana.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  6. Bu kurabiyelerin görüntüsü çok hoşuma gidiyor şule.mermere benzetiyorum gülersın bana:) buna benzer bir iki tarif yaptım ama bu tarifi birebir yapmadım ama seninki harika olmuş. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın,evet mermere benziyor aslında :) bu tarifi de mutlaka dene ablacım.Çok güzel oluyor.Teşekkür ederim.Sevgilerimle...

      Sil
  7. canım ellerine sağlık. Tereyağlı kurabiyelere bayılırım. Çocuklar içinde çok iyi oluyor. Bunu kakaosuz yapsam nasıl olur hiç denedinmi kakaosuz, önerirmisin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım denemedim ama olabilir tabii neden olmasın.25 gr kakao giriyor,onun yerine un miktarını çoğaltarak yapabilirsin diye düşünüyorum.Deneyip bloğunda paylaşabilirsin.Hem de farklılık olur di mii :) Teşekkürler.

      Sil
  8. Merhaba, hamuru hazırladım buzdolabında bekletip çıkardım ancak elime çok yapısıyor şekil veremiyorum sizce ne yapmalıyım :(( Buzdolabında bir gece bekletsem piştiğinde kabarırmı ?.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde hamurun toplanmış olması lazım.Eğer çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyin.O kadar bekletmenize gerek yok.Unu ekleyip pişirin bakalım nasıl olacak.Kolay gelsin.

      Sil
  9. Bir sürü tarife baktım çatlak kurabiye için ama sizin yazdığınız kadar açıklayıcı hiçbir tarif yok yarın akşama kesin yapıyorum ve sonucu yazıyorum inşallah sevgiler...
    CN§&€¥mN

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...