17 Şubat 2014 Pazartesi

Fırında Palamut

Palamutun en güzel hali fırında pişeni diye düşünüyorum.Bana biraz ağır geliyor bu balık.Ama eşim seviyor.Zaten kızartması olmuyor bunun. İnanılmaz yağlı bir balık.Ancak ızgarada ve fırında oluyor.Hatırlarsanız kar pikniğinde yapmıştık palamut ızgara.Buradan bakabilirsiniz.Ama fırında yaptığımı ızgaraya değişmeyeceğimi size söylemek isterim.Tabii benim fikrim bu.Herkesin damak zevki farklılık gösterebilir.Neyse daha fazla uzatmadan tarife geçeyim ben:

Malzemeler:
2 adet palamut
1 adet patates
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet limon
8-10 dal maydanoz
2 adet defne yaprağı
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Üzerinin sosu için: 1 talı kaşığı biber salçası çok az suyla sulandırılacak

Yapılışı:

  • Fırın tepsisinin altına yuvarlak halkalar halinde doğranan soğan ve sarımsakları yerleştirin
  • Üzerine iyice temizlenmiş olan palamutu 3 cm kalınlığında halka olacak şekilde doğrayarak yerleştirin
  • Baharatlarını ve tuzunu ekleyin
  • Üzerine kıyılmış maydanozları serpiştirin
  • Çok az suyla sulandırılmış biber salçası sosunu gezdirin
  • Üzerine limon dilimleri yerleştirin.
  • Yarım ay şeklinde doğrayıp tuzladığınız patatesleri tepsinin kenarlarına dizin
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım.
    Sevgiler,
    Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com/
    İlk hediye çekilişime beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ebrucum.bloguma hosgeldin.tabii en kısa zamanda gelecegim.tesekkurler,sevgiler...

      Sil
  2. ablacım ellerine sağlık, palamutu çok severim.. nefis görünüyor tabağında..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor canım.mutlaka deniycem.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Fatma ablacım,sevgilerr...

      Sil
  4. Nam nam :P Nefis görünüyor. Yazını aslında önceden görmüştüm ama karnım toktu bişey yazamamıştım :D Şimdi iştahım yerinde :)) Sabah sabah da olsa yiyesim var yani. Blogları açken dolaşıp ona göre yorum yapmak adetimdir :) Balık krizim geldi yine sanırım. Ellerine sağlık Şule abla, afiyet olsun yiyenlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e sen de blogları market alış verişi yapar gibi geziyosun o zaman :) tokken az şey alınır,açken çok şey alınır:)
      Tokken yorum yazmam,açken yazarım diyosun yanii :) Allah iyiliğini versin güldürdün beni.Teşekkür ederim canım, sevgilerimle...

      Sil
  5. Evet evet :)) Öyle daha samimi oluyo sanki :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...