6 Nisan 2014 Pazar

Erzincan Lokumu

Geçtiğimiz günlerde misafirlerime yaptığım ve çok beğenilen üstelik bir o kadar da pratik olan bu kurabiyeyi denememiş olanlar mutlaka denemeliler.Aslında diğer bir adıyla tepsi kurabiyesi diyebiliriz.Malzemeleri de oldukça basit ve evde olan şeyler. hem de çok bereketli bir tarif. Kalabalık misafire birebir diyebilirim.İşte tarifi:


Malzemeler:
250 gr tere yağı
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için : Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Oda ısısında yumuşamış olan tere yağı ve şeker iyice yoğurulur.
  • Sonra diğer sıvı malzemeler eklenir ve yoğurulmaya devam edilir.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur yağlı olduğundan ekstra tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
  • Hamuru eşit miktarlarda tepsiye yayın ve önce elinizle bastırarak hamuru tepsiye yerleştirin.Üzerinin düzgün görünmesi için kaşıkla düzleyin.
  • İster baklava dilimi ister kare kare kesin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

İşte bu da tepsi kurabiyesinin pişmiş hali.Soğuduktan sonra üzerine Pudra şekeri serpin.Afiyet olsun...

16 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım. Nefis görünüyor. Bir ben kaldım galiba bu tarifi denemeyen. En kısa zamanda ben de deniycem...Size afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman en kısa zamanda denemelisin Seldacım :) Teşekkürler, sevgilerimle...

      Sil
  2. ablacım ellerine sağlık bende çok beğenerek hazırlamıştım sürekli de yapıyorum :)
    afiyet şifa olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi beğenilmiyecek gibi değil Denizcim.Harika bir tarif ve üstelik çok pratik.Teşekkürler canım,sevgilerimle...

      Sil
  3. Çok pratik bir tarif
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,sevgilerimle...

      Sil
  4. Gerçekten kolay bir lezzet .Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,sevgilerimle...

      Sil
  5. ellerine saglık canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,sevgilerimle...

      Sil
  6. Çok hoş görünüyor ama yağ miktarı gözümü korkuttu :) Gerçi pişince yağ anlaşılmıyodur. Ama şekerli şekerli çok da canım çekti :) ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama lezzeti harika, bir de yağ miktarına göre hamurda çok zaten pişince öyle yağlı yağlı olmuyor.Oranları azaltarak deneyebilirsin.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  7. Canım uzun zamandır bakamadım bloguna, Etka'nın dedesi ve babannesi burada,evde fazla vakit geçirmediğimizden hiç fırsat bulamadım. çok lezzetli ve pratik görünüyor,ellerine sağlık,akşama çayın yanına yapayım inşallah:)

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar pratik bir tarif bu.yuvarlama derdi yok, şekil veme derdi yok harika.ellerine sağlık şulecim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablacım,tarif tam senlik :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...