27 Şubat 2015 Cuma

Kuru Meyveli Parfe

:
Malzemeler:
1 kutu kremşanti (2poşet)
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket kokteyl doğranmış kuru meyve(içinde incir,kuru kayısı,siyah üzüm,sarı üzüm oluyor,BİM lerde var) veya evde kuru meyveleriniz varsa kendiniz küçük küçük doğrayın.
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
2 paket burçak bisküvi
Üzeri için 80 gr bitter  çikolata ve 1 çay bardağı süt

Yapılışı:

  • Şantiyle sütü karıştırıp iyice çırpın.
  • Kıvam alan şantinin içine büsküvileri elinizle küçük parçalar halinde kırın ve ekleyin.Diğer malzemelerin de hepsini ekleyin ve karıştırın.
  • Dilediğiniz bir kalıba bu karışımı dökün.Eğer kalıp silikonsa streçfilme gerek kalmaz ama silikonsuz bir kalıba koyacaksanız daha kolay çıkarabilmek için streçfilm serip üzerine dökmenizi öneririm.Daha kolay çıkarırsınız.
  • Daha sonra dondurucuya kaldırın.en az 1 gece beklemeli.
  • Servis etmeden önce bitter çikolatayı sütle eritip üzerine gezdirin
  • Afiyetler olsun....

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...