4 Temmuz 2015 Cumartesi

Tavuk Kapama

Yöresel bir yemek olan Tavuk Kapama tarifi tavuğun dışında dana eti ve koyun eti kullanılarak da yapılabilir.Yöreden yöreye farklılık gösteren bir tariftir.Diğer bir özelliği ise fırında pişmesidir.
Malzemeler:
6 adet tavuk incik
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,toz karabiber ve tane karabiber
Yapılışı:

  • Tavuk incikleri güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alalım ve üzerine 6 su bardağı su ilavesiyle beraber tuzunu da ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Pirinci yıkayalım.
  • Fırına girecek olan tepsiyi ocağın üzerine alalım ve tereyağını koyalım.Tereyağı eriyince pirinci ekleyelim ve 5 dk kadar kavuralım.Daha sonra ocaktan alalım
  • Pirince yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve silme çay kaşığıyla karabiber ilavesi yapalım.Tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde pirinci yayalım
  • Haşlanmış olan tavukları aralıklı olarak tepsideki pirincin üzerine yerleştirin
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş tavukların ve pirincin üzerine gezdirin
  • Üzerine bir miktar tane karabiber serpiştirin
  • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 35 dk kadar pişmeye bırakın (pirinçler suyunu çekene kadar)
  • Daha sonra fırını kapatıp 10-15 dk kadar fırının içinde demlenmeye bırakın
  • Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Eline sağlık Şulecim nefis ötesi sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Sema Ablacım,sevgilerimle...

      Sil
  2. Çok sevdiğim, lezzetine doyamadığım bir yemek bu. Nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Denizcim,sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...