25 Nisan 2015 Cumartesi

Fıstıklı İrmik Helvası

Malzemeler:
100 gr tereyağı
1 su bardağı irmik
1 çar bardağı çamfıstığı
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
  • Önce şerbeti hazırlayalım.Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım.
  • Diğer tarafta irmiği de bir tavaya koyup ocağa alalım
  • Hafif ateşte irmiği ve çamfıstığını irmiğin rengi ve kokusu dönene kadar karıştıralım.
  • Bu arada şerbet kaynayınca altını kapatalım
  • İrmiğin rengi dönünce tereyağını ekleyip biraz daha karıştıralım
  • Daha sonra yavaş yavaş dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökelim.Bu aşamada dikkatli olmak lazım.Sıçrayabilir.
  • Hafif ateşte karıştırarak şerbeti çektirin ve ocağı kapatın
  • Şerbetini çeken helvayı ağzı kapalı olarak 10 dk kadar dinlendirin
  • Helva dinlendikten sonra alt üst edip şöyle bir karıştırın.
  • Küçük kase yada kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirin

Helvamız servise hazır, Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...