100 gr tereyağı
1 su bardağı irmik
1 çar bardağı çamfıstığı
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
- Önce şerbeti hazırlayalım.Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım.
- Diğer tarafta irmiği de bir tavaya koyup ocağa alalım
- Hafif ateşte irmiği ve çamfıstığını irmiğin rengi ve kokusu dönene kadar karıştıralım.
- Bu arada şerbet kaynayınca altını kapatalım
- İrmiğin rengi dönünce tereyağını ekleyip biraz daha karıştıralım
- Daha sonra yavaş yavaş dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökelim.Bu aşamada dikkatli olmak lazım.Sıçrayabilir.
- Hafif ateşte karıştırarak şerbeti çektirin ve ocağı kapatın
- Şerbetini çeken helvayı ağzı kapalı olarak 10 dk kadar dinlendirin
- Helva dinlendikten sonra alt üst edip şöyle bir karıştırın.
- Küçük kase yada kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirin
Helvamız servise hazır, Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder