500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1,5 su bardağı konserve bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya ince kıyılmış soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun
- Soğanlar kavrulduktan sonra tavuk göğsünü ekleyip suyunu bırakana kadar kavurun
- Ardından 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım ve salçanın kokusu çıkana kadar biraz kavuralım.
- Daha sonra etlerin üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip ardından son olarak bezelyeyi de koyarak karıştıralım
- Tuzunu ve baharatlarını da ekleyerek yemeği kaynamaya bırakalım.
- Yemek kaynadıktan sonra altını kısalım ve 5-10 dk daha kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Not: Pişirme esnasında malzemelerin parçalanmaması ve dağılmaması için sürekli karıştırmayın.
Afiyetler Olsun...
Tavuk yemeklerini severim :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSil