19 Kasım 2013 Salı

Kesme-İzmir kesmesi

Pastane işi bir kesme yemek istiyorsanız işte tam sizlik bir tarif.Çok severek yaparım ve lezzetini çok beğeniriz.Bu sayede fazla kalmış kekleri de değerlendirme şansımız oluyor.Benim favorim olan bu lezzetli kesmenin tarifini daha fazla uzatmadan sizlerle de paylaşayım.

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı da olur)
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
4 su bardağı un (az gelirse hamuru toparlamak için biraz daha ekleyebilirsiniz)

İç Malzemesi İçin:
Kakaolu kek
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm (sarı olanından)
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: Susam veya file badem

YAPILIŞI: 
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı ekleyip kabarmasını bekleyelim.Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edelim.Yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım.Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Bir kaç dakika tezgah üzerinde yoğuralım.Bu şekilde özdeşleşen hamuru tekrar kabımıza alalım ve mayalanmaya bırakalım.Bu arada iç harcını hazırlayalım.Elimizle ufaladığımız ya da robottan geçirdiğimiz kekin üzerine cevizi, üzümü ve tarçını ilave edelim.Yavaş yavaş sütü ilave edelim bir kaşık yardımıyla karıştırarak sürülebilecek kıvama getirelim.
Mayalanan hamuru 2 beze yapalım.Çok inceltmeden merdane yardımıyla biraz açalım.Üzerine iç harcını sürüp rolu yapalım. 
Hazırlamış olduğumuz ruloyu 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik vaziyette dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem ya da susam serpelim.Benim file bademim yoktu.Ama görsel açıdan file badem daha güzel oluyor.
Önceden ısıttığımız180 derecelik fırında pişirelim.

26 yorum:

  1. Eline sağlık canım Bunlar aynı zamanda benim hemşehri :))) mmm olsada yesem sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım.Benim de yarı hemşehri sayılır,İzmir doğumlu olduğumdan yani:)sevgiler...

      Sil
  2. canım ellerine sağlık çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Buna bayildim ve yarin yapacagim:)Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam.yaparsan sonucu haber ver ama :) Teşekkürler canım.

      Sil
  4. Çok severim ama izmirli olduğum halde izmir kesmesi olduğunu bilmiyordum. Bilmem iyi oldu :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaniii öyle diyorlarmış.Ben de sonradan öğrendim.Normalde sadece kesme olarak biliyordum.Teşekkürler canım.

      Sil
  5. Eline sağlık çok güzel gözüküyor . Bu ne hız ya hangi ara yapıyorsun bunları maşallah sana bak bunlardan hep istiyorum eninde sonunda görüşeceğiz nasipse :) öyle yapıp yapıp görsellere bakmakla olmaz. Bak burda da sert yaptım sana .... kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım daha neler var neler.Şaşıracağına eminim.Takibe devam canım.İnşallah İstanbula gelince ben istediğini yaparım sana.Çook öptüm,sevgiler...

      Sil
  6. Ben bunu çok severim ama adını bilmiyordum. Tatlı çörek diye uyduruyormuşum meğer. Netbookta kısa yollara ekledim. Mutlaka denemek istiyorum. :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii Yeldacım.Mutlaka denemeni tavsiye ederim.Zor diğil zaten.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  7. guzel bır tarıfmıs elıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Pastanedekiler ne ki.seninkinin harika olduğundan eminim şulecim.ellerine sağlık. Nefis görünüyor canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diiimii ama:)Çook teşekkür ederim canım ablam.sevgi ve selamlarımla...

      Sil
  9. Çok güzel bir görüntü tarif defterimde yerini aldı bile eline sağlık
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Denediğiniz zaman inşallah tadını da beğenirsiniz.

      Sil
  10. Uzun zamandır bu tarifini bekliyordum.nihayet yayınladın.en kısa zamanda deniyecem.ellerine sağlık.semra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki canım.Denedikten sonra sonucu da muhakkak bana bildir.Teşekkürler sevgiler...

      Sil
  11. nefis gozukuyor canim. mutlaka denenmeli. eline emegine saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.Aslında hiç zor bir tarif değil ve son derece lezzetli.Teşekkürler,sevgiler benden...

      Sil
  12. canım dün yaptığım kekin kalanını dondurucuya attım inşallah bu tarifi denemek istiyorum eline sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii Handan Ablacım.Mutlaka denemeni tavsiye ederim.Çok lezzetli bir tarif.Yani görüntüsü gibi kendide nefis.Doğru tespit :)Teşekkürler sevgiler...

      Sil
  13. Ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim çok güzel görünüyor.
    Blogunu takipteyim öğrenecek çok tarif var bu blog da :)
    bana da uğrarsan çok sevinirim
    http://modadusleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Nil.Ziyaretine geleceğim.sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...