MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı da olur)
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
4 su bardağı un (az gelirse hamuru toparlamak için biraz daha ekleyebilirsiniz)
İç Malzemesi İçin:
Kakaolu kek
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm (sarı olanından)
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: Susam veya file badem
YAPILIŞI:
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı ekleyip kabarmasını bekleyelim.Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edelim.Yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım.Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Bir kaç dakika tezgah üzerinde yoğuralım.Bu şekilde özdeşleşen hamuru tekrar kabımıza alalım ve mayalanmaya bırakalım.Bu arada iç harcını hazırlayalım.Elimizle ufaladığımız ya da robottan geçirdiğimiz kekin üzerine cevizi, üzümü ve tarçını ilave edelim.Yavaş yavaş sütü ilave edelim bir kaşık yardımıyla karıştırarak sürülebilecek kıvama getirelim.
Mayalanan hamuru 2 beze yapalım.Çok inceltmeden merdane yardımıyla biraz açalım.Üzerine iç harcını sürüp rolu yapalım.
Hazırlamış olduğumuz ruloyu 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik vaziyette dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem ya da susam serpelim.Benim file bademim yoktu.Ama görsel açıdan file badem daha güzel oluyor.
Önceden ısıttığımız180 derecelik fırında pişirelim.
Eline sağlık canım Bunlar aynı zamanda benim hemşehri :))) mmm olsada yesem sevgilerimle.
YanıtlaSilteşekkürler canım.Benim de yarı hemşehri sayılır,İzmir doğumlu olduğumdan yani:)sevgiler...
Silcanım ellerine sağlık çok güzel gözüküyor...
YanıtlaSilBuna bayildim ve yarin yapacagim:)Eline sağlık.
YanıtlaSilTamam.yaparsan sonucu haber ver ama :) Teşekkürler canım.
SilÇok severim ama izmirli olduğum halde izmir kesmesi olduğunu bilmiyordum. Bilmem iyi oldu :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilYaniii öyle diyorlarmış.Ben de sonradan öğrendim.Normalde sadece kesme olarak biliyordum.Teşekkürler canım.
SilEline sağlık çok güzel gözüküyor . Bu ne hız ya hangi ara yapıyorsun bunları maşallah sana bak bunlardan hep istiyorum eninde sonunda görüşeceğiz nasipse :) öyle yapıp yapıp görsellere bakmakla olmaz. Bak burda da sert yaptım sana .... kolay gelsin
YanıtlaSilDeryacım daha neler var neler.Şaşıracağına eminim.Takibe devam canım.İnşallah İstanbula gelince ben istediğini yaparım sana.Çook öptüm,sevgiler...
SilBen bunu çok severim ama adını bilmiyordum. Tatlı çörek diye uyduruyormuşum meğer. Netbookta kısa yollara ekledim. Mutlaka denemek istiyorum. :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTabii Yeldacım.Mutlaka denemeni tavsiye ederim.Zor diğil zaten.Teşekkürler canım,sevgiler...
Silguzel bır tarıfmıs elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler ablacım...
SilPastanedekiler ne ki.seninkinin harika olduğundan eminim şulecim.ellerine sağlık. Nefis görünüyor canım
YanıtlaSilDiiimii ama:)Çook teşekkür ederim canım ablam.sevgi ve selamlarımla...
SilÇok güzel bir görüntü tarif defterimde yerini aldı bile eline sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun
Teşekkürler.Denediğiniz zaman inşallah tadını da beğenirsiniz.
SilUzun zamandır bu tarifini bekliyordum.nihayet yayınladın.en kısa zamanda deniyecem.ellerine sağlık.semra
YanıtlaSilTabiki canım.Denedikten sonra sonucu da muhakkak bana bildir.Teşekkürler sevgiler...
Silnefis gozukuyor canim. mutlaka denenmeli. eline emegine saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilEvet.Aslında hiç zor bir tarif değil ve son derece lezzetli.Teşekkürler,sevgiler benden...
Silcanım dün yaptığım kekin kalanını dondurucuya attım inşallah bu tarifi denemek istiyorum eline sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...
YanıtlaSilTabii Handan Ablacım.Mutlaka denemeni tavsiye ederim.Çok lezzetli bir tarif.Yani görüntüsü gibi kendide nefis.Doğru tespit :)Teşekkürler sevgiler...
SilEllerine sağlık mutlaka deneyeceğim çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBlogunu takipteyim öğrenecek çok tarif var bu blog da :)
bana da uğrarsan çok sevinirim
http://modadusleri.blogspot.com/
teşekkür ederim Nil.Ziyaretine geleceğim.sevgilerimle...
Sil