18 Nisan 2014 Cuma

Terbiyeli Haşlama

Geleneksel yemeklerimizin yeri başkadır.Haşlama da onlardan biri.Bana göre hem çok lezzetli hem de kolay bir yemek.Tabii düdüklüde yaptığım için kısa bir süre de ortaya nefis bir yemek çıkarmış oluyorum.Şimdi gelelim tarife:
Malzemeler:
500 gr kemikli dana veya kuzu eti
2 orta boy patates
2 havuç
1 orta boy soğan veya 7-8 adet arpacık soğan
tuz
su

Terbiyesi için:
1 limon suyu
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

  • Kemikli etleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyalım ve tuzunu atalım
  • Eğer dana etiyse 45-50 dk koyun etiyse 30 dk kadar düdüklüde pişirmemiz yeterli olacaktır.
  • Daha sonra pişen etlerin üzerine iri parçalar halinde doğradığımız patates soğan ve havuçu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  •  Bu arada limon suyunun üzerine yumurta sarısını ve unu ilave ederek çırpalım.Sebzelerimiz de pişmişse eğer terbiyesini ilave edelim ve bir kaç taşım kaynatıp altını kapatalım.  
AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika lezzetli ve sağlıklı bir yemek sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım...
      sevgiler benden :)

      Sil
  2. Dermansiza, derman verecek bir yemek varsa oda budur heralde. Eline saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.evet öyle :) sevgiler...

      Sil
  3. Annem çok yapardı şulecim, çocukluğuma gittim bir an. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...