18 Nisan 2014 Cuma

Terbiyeli Haşlama


Malzemeler:
500 gr kemikli dana veya kuzu eti
2 orta boy patates
2 havuç
1 orta boy soğan veya 7-8 adet arpacık soğan
tuz
su

Terbiyesi için:
1 limon suyu
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

  • Kemikli etleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyalım ve tuzunu atalım
  • Eğer dana etiyse 45-50 dk koyun etiyse 30 dk kadar düdüklüde pişirmemiz yeterli olacaktır.
  • Daha sonra pişen etlerin üzerine iri parçalar halinde doğradığımız patates soğan ve havuçu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  •  Bu arada limon suyunun üzerine yumurta sarısını ve unu ilave ederek çırpalım.Sebzelerimiz de pişmişse eğer terbiyesini ilave edelim ve bir kaç taşım kaynatıp altını kapatalım.  
AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika lezzetli ve sağlıklı bir yemek sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım...
      sevgiler benden :)

      Sil
  2. Dermansiza, derman verecek bir yemek varsa oda budur heralde. Eline saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.evet öyle :) sevgiler...

      Sil
  3. Annem çok yapardı şulecim, çocukluğuma gittim bir an. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...