Malzemeler:
2 adet lavaş
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber,toz kırmızı biber,sarımsak vaya sarımsak tozu,kekik ve biraz tuz
Dip sos için: 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı labne, pulbiber ve nane
Yapılışı:
- Lavaşları önce 2-3 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim
- Kestiğimiz şeritleri üst üste koyup üçgen olacak şekilde keselim.
- Ayrı bir kasede yağ ve baharatları karıştıralım
- Karışımı lavaşların üzerine gezdirelim ve çok mıncıklamadan harmanlayalım ve tüm karışımın lavaşların üzerine yayılmasını sağlayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayalım
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim ve kızarmaya başlayınca dereceyi 180'e indirelim.
- Kızardıkça altta kalanların da kızarması için bir kaşık yardımıyla fırının içindeyken arada hafif hafif karıştıralım.
- Zaten yaklaşık 10 dk içinde olacaklar.Başında durarak kontrollü bir şekilde kızarmasını sağlayın.
- Enfes cipslerimiz hazır, afiyetler olsun...
NOT: Lavaş cipslerini hazır paketli karışık baharatlarla da tatlandırmanız mümkün. Mesela tuzotlardan kullanabilirsiniz veya hazırladığımız baharatlı karışıma biraz ketçap ekleyebilir ve ketçaplı bir aroma elde edebiliriz.Yani farklı türlerde tatlandırmak size kalmış.
Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler şeker :)
Silbende size aynen katılıyorum bu tür ambalajlı gıdaları pek tüketmiyoruz tüketeni de uyarıyorum ama bağımlı olmuşlar pek dikkate almıyorlar bize birşey olmaz diyorlar. sizin gibi bende sadesini yapıyorum ama soslusunu denemedim hemen deneyeceğim elinize sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürler Kardelen Hanımcım.Mutlaka deneyin.Beğeneceğinizi tahmin ediyorum.
Sil