30 Mayıs 2014 Cuma

Ev Yapımı Cips



Malzemeler:
2 adet lavaş
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber,toz kırmızı biber,sarımsak vaya sarımsak tozu,kekik ve biraz tuz 

Dip sos için: 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı labne, pulbiber ve nane


Yapılışı:

  • Lavaşları önce 2-3 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim
  • Kestiğimiz şeritleri üst üste koyup üçgen olacak şekilde keselim.
  • Ayrı bir kasede yağ ve baharatları karıştıralım
  • Karışımı lavaşların üzerine gezdirelim ve çok mıncıklamadan harmanlayalım ve tüm karışımın lavaşların üzerine yayılmasını sağlayalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayalım
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verelim ve kızarmaya başlayınca dereceyi 180'e indirelim.
  •  Kızardıkça altta kalanların da kızarması için bir kaşık yardımıyla fırının içindeyken arada hafif hafif karıştıralım.
  • Zaten yaklaşık 10 dk içinde olacaklar.Başında durarak kontrollü bir şekilde kızarmasını sağlayın.
  • Enfes cipslerimiz hazır, afiyetler olsun...
NOT: Lavaş cipslerini hazır paketli karışık baharatlarla da tatlandırmanız mümkün. Mesela tuzotlardan kullanabilirsiniz veya hazırladığımız baharatlı  karışıma biraz ketçap ekleyebilir  ve ketçaplı bir aroma elde edebiliriz.Yani farklı türlerde tatlandırmak size kalmış.


4 yorum:

  1. bende size aynen katılıyorum bu tür ambalajlı gıdaları pek tüketmiyoruz tüketeni de uyarıyorum ama bağımlı olmuşlar pek dikkate almıyorlar bize birşey olmaz diyorlar. sizin gibi bende sadesini yapıyorum ama soslusunu denemedim hemen deneyeceğim elinize sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Kardelen Hanımcım.Mutlaka deneyin.Beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...