Malzemeler:
250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un
Üzeri için: Mantar şeklini vermek için kakao ve herhangi bir içecek kapağı
Yapılışı:
- Öncelikle yağ ve pudra şekerini iyice yoğuralım
- Üzerine sıvı yağı ekleyip yoğurmaya devam edelim
- Üzerine nişasta ve aldığı kadar un ekleyerek Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparalım.Yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Yağlı bir hamur olduğu için tepsiye yağlı kağıt sermenize gerek yok.Yapışmıyor.Ama, benim için rahat etsin ben yağlı kağıtla yapayım derseniz o da olur tabiii :)
- Çukur bir kaseye koyduğunuz bir miktar kakaoya, herhangi bir içecek kapağının ağız kısmını batırarak kakaoya bulanmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra bu kapağı hamurların üzerine biraz bastırıyoruz ve bu şekli elde etmiş oluyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyorlar. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkürler şekerim :)
SilŞulem içine kabartma tozu konmadan olduğunu bilmiyordum..Artık bende koymam..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilYanii konmasa da oluyor.Çook yapınca artık tecrübe oluyo insan.Teşekkürler şeker :)
SilBu kurabiyeye bayılıyorum ama başkası yaparsa :)
YanıtlaSil:) niye ki
SilBenimkiler hiç tutmuyor da ondan :)
SilArtık bu tarifle tutar canım merak etme :)
Silaa ben bu kurabiyeyi çok severim..Sevdiğimden yapmışın canım.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim şekerciğim :)
SilBir dönem efsaneydi bu kurabiye
YanıtlaSilUzun zamandır yemediğimi farkettim
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
:) ha ha evet aynen öyle.
YanıtlaSilTeşekkürler şekerim...
bir zamanlar çok modaydı severek yerdik eski tarifler yaşamalı paylaşım süper eline sağlık canım
YanıtlaSil