28 Mayıs 2014 Çarşamba

Mantar Kurabiye


Malzemeler:
250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un
Üzeri için: Mantar şeklini vermek için kakao ve herhangi bir içecek kapağı

Yapılışı:

  • Öncelikle yağ ve pudra şekerini iyice yoğuralım
  • Üzerine sıvı yağı ekleyip yoğurmaya devam edelim
  • Üzerine nişasta ve aldığı kadar un ekleyerek Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparalım.Yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  • Yağlı bir hamur olduğu için tepsiye yağlı kağıt sermenize gerek yok.Yapışmıyor.Ama, benim için rahat etsin ben yağlı kağıtla yapayım derseniz o da olur tabiii :)
  • Çukur bir kaseye koyduğunuz bir miktar kakaoya, herhangi bir içecek kapağının ağız kısmını  batırarak kakaoya bulanmasını sağlıyoruz.
  • Daha sonra bu kapağı hamurların üzerine biraz bastırıyoruz ve bu şekli elde etmiş oluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.

13 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyorlar. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Şulem içine kabartma tozu konmadan olduğunu bilmiyordum..Artık bende koymam..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanii konmasa da oluyor.Çook yapınca artık tecrübe oluyo insan.Teşekkürler şeker :)

      Sil
  3. Bu kurabiyeye bayılıyorum ama başkası yaparsa :)

    YanıtlaSil
  4. aa ben bu kurabiyeyi çok severim..Sevdiğimden yapmışın canım.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Bir dönem efsaneydi bu kurabiye
    Uzun zamandır yemediğimi farkettim
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. :) ha ha evet aynen öyle.
    Teşekkürler şekerim...

    YanıtlaSil
  7. bir zamanlar çok modaydı severek yerdik eski tarifler yaşamalı paylaşım süper eline sağlık canım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...