28 Eylül 2014 Pazar

Tavada Hamsi

Havalar iyice soğudu ve balık sezonu da çoktan açıldı bile.Hatta biz açılır açılmaz hemen aldık.Ama ilk aldığımız balıkla sonrakiler arasında lezzet farkı oldu.Yani son aldıklarımız daha lezzetliydi.Havalar soğudukça balıklar da yağlandığı için daha lezzetli bir hale geliyor.Özellikle de istavrit öyle.Tabii hamsinin yeri her zaman ayrıdır.Biz bir de çok özlemiştik tabii.5 yıldır yemeyince lezzetine doyamadık diyebilirim.Normalde balığı çok sık tüketiriz.Yurt dışındayken de öyleydi ama çoğunlukla büyük balık yediğimiz için küçüklerin tadını arar olmuştuk.Neyse ki Ülkemize dönünce bu hasret de böylelikle sonlanmış oldu.Genel olarak her evde yapılan kolay bir tariftir.Ama benim de arşivimde olmazsa olmazlardan olsun.İşte malzemeler:

Malzemeler:
1 kg hamsi
Kızartmak için yağ
mısır unu veya normal un

Yapılışı:
Hamsileri güzelce temizledikten sonra iyice yıkayalım ve süzdürelim.Daha sonra mısır unu veya normal unla unlayalım.Dilerseniz her iki unu karıştırarak da balıkları unlayabilirsiniz.Oldukça çıtır ve lezzetli olur.Balık tavasına yağı koyalım,Balıkları yan yana olacak şekilde dizelim.Görüntüsü tıpkı bir çiçek gibi oluyor.Kısa süreli ve kontrollü olarak arkalı önlü kızartalım.Fazla kızartırsanız balıklarınız kurur ve hoş olmaz.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. özellikle benim çocuklar sever hamsiyi.eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Sevilmez mi tabii :) teşekkürler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...