1 Kasım 2014 Cumartesi

Çinekop Tava (Fried Young Blue Fish)

Balık ne güzel bir nimettir öyle.Yemekten asla bıkmayacağımız bir lezzettir.Hemen hemen her balık tarifimde muhakkak her hafta yaptığımızı belirtirim ve herkese de en az haftada bir gün balık yemelerini tavsiye ederim.Sağlık açısından da bir çok faydası var.Bu aralar Çinekop'u o kadar fazla aldık ki dondurucu da stok yapmaya başladım :) Lezzetine doyum olmuyor.Aslında bir yandan da kolayıma geliyor.Güzelce temizleyip iyice süzüldükten sonra bolca tuzlayıp dondurucuya kaldırıyorum. Hem bu sayede tuzunu da almış oluyor.Ve daha lezzetli bir hale geliyor.


Gördüğünüz gibi tapteze oldukları her halinden belli oluyor.Temizledim ve süzülmeye bıraktım.
Pişirmeden önce üzerlerine bir kaç çizik attım ki hem tuzunu alsın hem de içleri daha güzel pişsin diye.Yamanız gereken tek şey bu halinden sonra una bulayarak az yağda arkalı önlü kızartmak.
Afiyet olsun...
Asyadan Esintiler'i FACE adresinden de takip edebilirsiniz.

10 yorum:

  1. Şulem enfes..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik balik deyince ilk aklima gelendir cinekop pek bir severim.. Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim.Aynen öyle diyebilirim :)

      Sil
  3. Biz hamsiciyiz çoğunlukla ama bir kaç gün önce eşim bu balıktan getirdi. Gerçekten lezzetli bir balık. Senin de eline sağlık şulem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle,hemen hemen levrek lezzetinde diyebilirim.Biraz boyutları da büyüktü bizimkinin.Teşekkürler ablacım,sevgiler...

      Sil
  4. Lezzetine ben de bayılıyorum bu balığın. Bu hafta yine almalı. Boyut olarak çok seviyorum özellikle. Tam kızartmalık güzel bir balık. Çok nefis duruyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Denizcim.Teşekkürler şekerim :) sevgiler...

      Sil
  5. canım harika bir balıktır çinekop ben bayılırım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...