1 Aralık 2014 Pazartesi

İstavrit Tava

Balığı ne pişirmeye ne de yemeye doyamayız biz. Haliyle küçük balıkları yurt dışında bulunduğumuz süre içerisinde özleyince İstanbul da balık sezonu açılır açılmaz sık sık alıp pişirir oldum.Küçük balıkların en çok da kızartması lezzetli oluyor diye düşünüyorum.İstavrit tava da bu lezzetlerden biri.Güzelce temizlediğimiz balıkları yıkadıktan sonra süzülmeye bırakalım.Suyu iyice süzülürse unlamak zor olmaz. Balık tavasına biraz yağ koyup unladığımız balıkları çok kurutmadan kızartalım.Hem kolay hem pratik hem de doyurucu bir tarif arıyorsanız balık pişirmekten vazgeçmeyin derim ;)
Afiyet olsun...
Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Bol salatayla harika. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. istavritle pek aram yok ama tavada her türlü balığa hayır demem doğrusu :)
    emeklerine sağlık ablacım, bereketli olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım benim de küçük balıklar arasında ilk tercihim olmasa da ev ahalisi sevince bana da pişirmek düşüyor tabii :) teşekkürler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...