27 Şubat 2015 Cuma

Kuru Meyveli Parfe

Hafif ve pratik bir tatlı yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.Benim sıklıkla yaptığım ve ev ahalisinin tek seferde silip süpürdüğü nefis bir parfe tarifidir.Aslında parfeyi damak zevkinize göre ve hayal gücünüzle çeşitlendirebilir ve ortaya bir çok farklı lezzette tatlılar çıkarabilirsiniz.Çünkü ben öyle yapıyorum :)Gelelim tarife:

Malzemeler:
1 kutu kremşanti (2poşet)
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket kokteyl doğranmış kuru meyve(içinde incir,kuru kayısı,siyah üzüm,sarı üzüm oluyor,BİM lerde var) veya evde kuru meyveleriniz varsa kendiniz küçük küçük doğrayın.
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
2 paket burçak bisküvi
Üzeri için 80 gr bitter  çikolata ve 1 çay bardağı süt

Yapılışı:

  • Şantiyle sütü karıştırıp iyice çırpın.
  • Kıvam alan şantinin içine büsküvileri elinizle küçük parçalar halinde kırın ve ekleyin.Diğer malzemelerin de hepsini ekleyin ve karıştırın.
  • Dilediğiniz bir kalıba bu karışımı dökün.Eğer kalıp silikonsa streçfilme gerek kalmaz ama silikonsuz bir kalıba koyacaksanız daha kolay çıkarabilmek için streçfilm serip üzerine dökmenizi öneririm.Daha kolay çıkarırsınız.
  • Daha sonra dondurucuya kaldırın.en az 1 gece beklemeli.
  • Servis etmeden önce bitter çikolatayı sütle eritip üzerine gezdirin
  • Afiyetler olsun...
Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...