Merhabalar değerli izleyenler
Çiriş otu tariflerime devam ediyorum.Bir-iki gün önceki postta çiriş otu yemeği tarifi vermiştim..Şimdi de sırada Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması var.Dediğim gibi zamanı neredeyse geçmek üzere olan bu otun ne kadar şifalı olduğundan bahsetmiştim.Nisan ayı bu otun zamanıdır.Sonrasında olmaz ve ömrü çok kısadır.Şifa niyetine yaptığım yumurtalı çirişi de kahvaltıda yemiştik.Lezzeti harika oldu.Biraz da acılı yapmıştım.Eşim de çok severek yedi.İsterseniz nasıl yaptığımı kısaca anlatayım.Zaten oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli.
Malzemeler: 2 adet orta boy soğan,yarım kg çiriş otu,sıvıyağ,tuz,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber,
2 yumurta.
Yapılışı: Öncelikle iyice yıkadığımız otları küçük küçük doğruyoruz.Ardından tavaya biraz sıvı yağ döküp üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyerek pempeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine çiriş otunu da ekleyip tavanın kapağını kapatıp otun biraz kendini bırakıp çökmesini bekliyoruz.Otlar kendini çekince orta ateşte kavuruyoruz.Tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.Son olarak yumurtayı içine kıracak kadar otun aralarına boşluklar oluşturup yumurtayı kırıyoruz ve dağıtmadan pişmesini bekliyoruz.Sonrasında porsiyonluk olarak servis ediyoruz.
NOT: çiriş otlu gözleme tarifi de gelecek.izlemeye devan edin arkadaşlar.sevgilerimle:)
elıne sağlık sayende oğrendık bu otu bu aylarda taze otlardan faydanmalı
YanıtlaSilsağol ablacım.Bu sene geçiyor.seneye inşallah bu zamanı unutmazsan,bu ottan da bulursan şifa niyetine yapıp yersiniz.sevgiler..
SilŞulecim ben ıspanak kavurmasını çok yaparım.görüntüsünü aynı ona benzettim.bugün pazarımız var.bi etrafıma bakınıyım bakalım varmı bu ottan.ellerine sağlık canım.afiyet olsun
YanıtlaSileveet,haklısın.ona da benziyor.inşallah bulursun bu şifalı ottan.teşekkür ederim,sevgileer..
Silçiriş otunu hiç duymadım ama enfes görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler.sevgiler..
Silbu otu sadece izlediğim bloglarda görüyorum, daha önce hiç görmemiştim
YanıtlaSilsanırım her yerde yetişmiyor.Zaten sadece nisan ayı içinde oluyor.
SilUmarım bu hafta da görebilirim bu ottan pazarda. İş çıkışı uğrayıp alacağım. Yumurtalısını da mutlaka deneyeceğim. Sayende şifalı bir otla daha tanışmış olacağım. Teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilumarım bulursun canım.şifa niyetine yapıp yersiniz.sevgiler..
Silhiç duymadığım bir ot ama çok merak etmeye başladım:)
YanıtlaSilgüzel gözüküyor ellerine sağlık.
teşekkürler canım.sevgiler..
Silben tekirdağdan yazıyorum ve geçtiğimiz haftada gördüm şu an pazarda çok fazlasıyla satılıyor..biliyorum ama faydalarını araştırmak için girdim sorguladım hemen alıp yapıcamm....sevgiler
YanıtlaSilevet sadece Nisan ayında olan bir ot türüdür.Ömrü kısadır.Bu ay içinde tüketebildiğiniz kadar tüketin derim :) Mayıs ta da olur ama artık kartlaşır.Çok bi lezzeti olmaz.Oldukça faydalı ve şifalı bir ottur.mutlaka alıp yapın tabii.Size şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun,sevgilerimle...
YanıtlaSilben çok severim şuleciğim hatta buzluğa atarım yazım canım çektiğinde tüketmek için o kadar yani
YanıtlaSil