Gaziantep yöresine ait olan soğan kebabını denememiş olanlar muhakkak denemeliler.Size garanti veririm ki yok böyle bir şey diyeceğiniz bir lezzet.Son derece pratik bir tarif.İçerisinde sizi yoracak veya uğraştıracak hiç bir malzeme yok.Hayatımda yaptığım en kolay ama en lezzetli yemeklerden biriydi.Etin doğal lezzeti soğanla birleşince ortaya inanılmaz bir lezzet çıkıyor.Fırında pişerken de etrafa yayılan o harika kokuları size buradan nasıl anlatırım bilemiyorum.En iyisi mi siz bu tarifi deneyin.O zaman bana hak vereceksiniz. Şimdi size nasıl yaptığımı kısaca anlatayım.Neden mi kısaca diyorum,çünkü içerisinde size uzun zuzun anlatacağım kadar malzeme yok da onun için.Neler mi var?
Koyun ya da kuzu kıyma,orta boy soğan,tuz karabiber ve nar ekşisi
Eveet malzemeleri saydıktan sonra şimdi nasıl yaptığımdan bahsedeyim.Resimlerden de anlaşılacağı üzere ben eşimin ve benim yiyeceğim kadar yapmıştım.10 tane soğan kullandım.Eşime 1 kg koyun kıyması aldırmıştım.Ne kadarını kullandım şu an hatırlamıyorum.Siz de yaparsanız eğer aldığınız kıyma miktarı ne kadar soğanı doldurursa o kadar yaparsınız.Yani onu kaç kişi yerseniz ona göre belirleyebilirsiniz.
- Kıymayı damak zevkinize göre yeteri kadar tuz ve karabiber katarak biraz yoğurun
- Soğanları tepelerinden biraz keserek kabuklarını soymadan ikiye kesin ama tam olarak ikiye ayırmayın.Yalnızca kıymayı içine yerleştirecek şekilde kesik atmanız yeterli olacaktır.
- Kıymayı soğanların içine doldurup fırın tepsinize yerleştirin
- 200 dercede önceden ısıttığınız fırına verin.
- Fırından almaya yakın üzerine nar ekşisini gezdirip tekrar fırına verin.Nar gibi kızarınca fırından çıkarın.
ilk defa duydum ve tadınıda çok merak ettim:)
YanıtlaSilellerine sağlık güzel gözüküyor.
tadı yazımda da belirttğim gibi süper oluyor.Yediğiniz zaman bu nasıl bir lezzettir diyecek kadar harika.denemenizi tavsiye ederim.
Silteşekkürler sevgiler:)
Offf off harika görünüyor en yakın zamanda bende denemeliyim ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilevet canım,bence de kesinlikle denemelisin.
Silteşekkürler sevgiler:)
bravo sana bunuda pısırdın dısarıda yemıslığım var beğenmıstımde ama hıc kendım denemedım artık tarıfımız var elıne sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Selma abla.Evde de dışardakini aratmıyacak kadar güzel oluyor.denemeni tavsiye ederim.
Siloo süper. pişmiş soğanı severdimç. buna bayılırım heralde. ellerine sağlık. deneyeceğim en kısa zamanda
YanıtlaSilteşekkürler Mehtapcım.Kesinlikle denemelisin.sevgilerimle:)
SilGerçekten çok pratik bir tarif Şulecim..özellikle önümüz ramazan ayı.böyle pratik tarifler hayat kurtarır.bazen insan ne pişireceğini şaşıyor.buraya kadar iyide ben kuzu kıymasını hiç sevmem Şulecim.kız onu ne yapcez.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEvet son derece doğru bir tespitte bulunmuşsun.Fatma ablacım bu kebabın özelliği kuzu ya da koyun kıymasından olacak.Sadece kuzu ya da koyun kymasının ağırlığı olmasın diyorsan yarım dana ve yarım kuzu ya da koyun karıştırabilirsin.ama sadece dana eti nasıl olur bilmem.Aynı lezzeti vermiyeceğini düşünüyorum.
Silteşekkürler,sevgiler:)
Ellerinize sağlık enfes olmuşşş.. Bana da beklerim. Sevgiler,
YanıtlaSilSoğan kebabını ilk defa duydum.Farklı bir tarif olmuş.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilAntep yemeklerine bayılıyorum,sadece yemek yemek için Antep'e gidebilirim :))
YanıtlaSilSoğan kebabını ilk duyduğumda kulağıma hoş gelmemişti ama sonradan bayıldım..
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.
Güzel yorumun için teşekkürler canım.sevgiler:)
SilÇok farklı ve güzel bir tarifmiş. Ben de çok severim pişmiş soğanı. Dana kıymasıyla denemek isterim bu güzelliği. Teşekkürler bu güzel tarif için.
YanıtlaSilDenizcim,dana kıymasıyla deneyeceksen eğer kıymanın yağlı olmasına dikkat et.Yoksa fazla lezzeti olmaz ve kuruyabilir.Ben dana kıymasıyla denemedim.Bu kebabın özelliği kuzu ya da koyun kıymasıyla yapılması.
Silteşekkürler canım,sevgiler:)
ilk defa duydum soğan kebabını çok farklı geldi denemek lazım
YanıtlaSilkesinlikle denemelisin.Nefis oluyor.
Sil