Malzemeler:
1 adet tavuk budu
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 türk kahvesi fincanı pirinç
1 yemek kaşığı kadar biber salçası
4-5 su su bardağı tavuk suyu
tuz,karabiber
üzeri için limon
Yapılışı:
- Öncelikle tavuk budunu haşlayalım.Suyunu ayıralım ki tekrar çorbaya ekleyeceğiz.
- Haşlanan budu didelim
- Tencereye biraz sıvıyağ koyup yemeklik doğranmış biber ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyelim
- Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Üzerine ayırdığımız tavuk suyunu ekleyerek kaynamasını bekleyelim
- Kaynayınca içine yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edelim ve şişip patlayana kadar kaynatmaya devam edelim.
- Pirinçler de pişince didiklenmiş tavuğu ilave edelim.
- Yeterince tuz ilavesi yapıp bir kaç taşım daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım ve dinlenmeye bırakalım.
- Servis esnasında üzerine bolca limon ve karabiber serpelim ve şifa niyetine yiyelim.
Afiyet Olsun...
Çok severim tavuk suyuna yapılan çorbaları. Bu soğukta, kulağa çok iştah kabartıcı geliyor. Ellerine sağlık. Ailenle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim. Sevgiler.
YanıtlaSilCanım benim çok teşekkür ederim,sevgilerimle...
Sil