Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
250 gr kıyma
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytin yağı
tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Öncelikle karnabaharı dallarından ayıklayalım.Ama çok büyük kalmasın.Mümkünse küçük parçalara bölün.Bol suyla iyice yıkayın ve süzdürün.
- Tencereye zeytin yağını koyalım ve üzerine kıymayı ve soğanı ekleyerek kavuralım.
- Kavrulan kıymaya domates ve biber salçası ekleyerek salçaların kokusu çıkana kadar çevirmeye devam edelim.
- Üzerine minik parçalara ayırdığımız karnabahar'ı ekleyerek biraz da bu şekilde tüm malzemeri harmanlayarak karıştıralım.
- Üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ilave ederek karnabahar yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Ellerine saglik
YanıtlaSil