.
Malzemeler:
2 kg kuzu kol eti (ceviz büyüklüğünde doğranmış olmalı)
15-20 adet arpacık soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
- Öncelikle güvecin dibine soğanları yerleştiriyoruz.
- Üzerine etleri yerleştirelim.
- Etlerin üzerine doğradığımız biberleri yerleştiriyoruz.
- En üste de dörde böldüğümüz domatesleri yerleştiriyoruz
- Üzerine tuzu ve tane karabiberi serpiyoruz.
- Önce üzerine yağlı kağıt kapatalım ve hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile üzerini tekrar kaplayalım.Güveç kapağını da yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.
- Sonuç olarak kendi suyuyla pişmiş lokum gibi et olacak.
Afiyetler olsun efendim...
ayy canım çok lezzetli görünüyor kebap fotoğrafta. malzeme listesini not aldım, öğlen için yapayım diyorum :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.E kolay gelsin o zaman :) sevgilerimle...
Sil