26 Aralık 2014 Cuma

Güveçte Kuzu Kol Kebap

.

Malzemeler:
2 kg kuzu kol eti (ceviz büyüklüğünde doğranmış olmalı)
15-20 adet arpacık soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı  tane karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle güvecin dibine soğanları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine etleri yerleştirelim.
  • Etlerin üzerine doğradığımız biberleri yerleştiriyoruz.
  • En üste de dörde böldüğümüz domatesleri yerleştiriyoruz
  • Üzerine tuzu ve tane karabiberi serpiyoruz.
  • Önce üzerine yağlı kağıt kapatalım ve hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile üzerini tekrar kaplayalım.Güveç kapağını da yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.
  • Sonuç olarak kendi suyuyla pişmiş lokum gibi et olacak.


Afiyetler olsun efendim...

2 yorum:

  1. ayy canım çok lezzetli görünüyor kebap fotoğrafta. malzeme listesini not aldım, öğlen için yapayım diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.E kolay gelsin o zaman :) sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...