Krep Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1,5 - 2 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç Malzemesi için:
Her bir krep için 1 yumurta
salam,rendelenmiş veya küçük küpler halinde doğranmış kaşar peyniri
Dilerseniz sosis ve sucuk da ekleyebilirsiniz.Malzemeyi çeşitlendirmek size kalmış.
Yapılışı:
- Krep malzemesinin tümünü karıştıralım.Ve karışımı hazır hale getirelim.
- İç malzemesini de resimlerde gördüğünüz gibi hazırlayalım
- Isınan tavaya bir kepçe yardımıyla karışımı dökelim ve pişirelim.
- Pişen krebin üzerine 1 yumurta kıralım ve çatalla hafif şekilde üzerinde dağıtalım.
- Krebin sıcaklığıyla yumurta pişecektir.Bu konuda endişeniz olmasın.
- Hafifce piştiğini gözlemlediğiniz yumurtanın üzerine diğer malzemeleri koyalım.
- Önce yanlardan, sonra alttan ve üstten katlayarak bohça şeklini verelim. Biraz da bu şekilde pişirelim.
- Kişi sayısına göre her bir krep için aynı işlemi uygulayalım.
- Daha sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...
vatanına hoşgeldin şuleeeeeeeee:) nefis tatlarını da beraberinde getirmişsin..ellerine saglık canım benim...
YanıtlaSilSağol canım benim sevgilerimle...
Silellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilafiyetle kal..,
teşekkürler canım...
Sil