13 Aralık 2014 Cumartesi

Kapalı Krep Pizza



Krep Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1,5 - 2 su bardağı kadar un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç Malzemesi için:
Her bir krep için 1 yumurta
salam,rendelenmiş veya küçük küpler halinde doğranmış kaşar peyniri
Dilerseniz sosis ve sucuk da ekleyebilirsiniz.Malzemeyi çeşitlendirmek size kalmış.

Yapılışı:
  • Krep malzemesinin tümünü karıştıralım.Ve karışımı hazır hale getirelim.
  • İç malzemesini de resimlerde gördüğünüz gibi hazırlayalım
  • Isınan tavaya bir kepçe yardımıyla karışımı dökelim ve pişirelim.
  • Pişen krebin üzerine 1 yumurta kıralım ve çatalla hafif şekilde üzerinde dağıtalım.
  • Krebin sıcaklığıyla yumurta pişecektir.Bu konuda endişeniz olmasın.
  • Hafifce piştiğini gözlemlediğiniz yumurtanın üzerine diğer malzemeleri koyalım.
  • Önce yanlardan, sonra alttan ve üstten katlayarak bohça şeklini verelim. Biraz da bu şekilde pişirelim.
  • Kişi sayısına göre her bir krep için aynı işlemi uygulayalım.
  • Daha sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. vatanına hoşgeldin şuleeeeeeeee:) nefis tatlarını da beraberinde getirmişsin..ellerine saglık canım benim...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablacım..
    afiyetle kal..,

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...