4 Haziran 2013 Salı

Yoğurtlu erişte

İşte geldik yoğurtlu erişte tarifine.İşin asıl önemli kısmını hallettikten sonra gerisi zaten geliyor.Evde erişte yapımının tarifini bir önceki postta vermiştim.Eskiden annemler komşularla bir araya gelip bolca kesip kuruturlardı.Günün yorgunluğunun ardından hemen bir çay demlenip kesilen eriştelerden biraz haşlanır ve yoğurtlu ya da peynirli yapılıp yenirdi.Ne de güzel ve lezzetli olurdu.Hep beraber yapılan her şeyin tadı ve zevki bir başka olur tabii.Eminim sizlerde bu şekilde hatıralar yaşamışsınızdır.Neyse anılara başka zaman dalarız artık.Ben en iyisi bu lezzetli tarife geçeyim.


Malzemeler: Erişte,yoğurt,sarımsak,tere yağı ve pul biber
Yapılışı:Haşladığımız erişteyi güzelce süzdürüp servis tabağına alalım.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tere yağında yaktığımız pul biberli sosu gezdirelim.
AFİYETLER OLSUUUN...

18 yorum:

  1. harika görünüyor çok ta severim erişteyi ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Gültencim.sevgilerimle...

      Sil
  2. hımm sabah sabah canım çekti:) ellerine sağlık. Ben ikisinide severim ama özellikle peynirli olanın daha bir çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  3. Allaaahııımm ne güzel görünüyor ya.. Sabahın bu saatinde bile tabak tabak yiyesim geldi ellerine saglık Şulecim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'ya gelince yaparım sana:)Bizim ailelerimiz Ankara da yaşıyor.Yani bi ayağımız hep orda.İnşallah tanışma fırsatımız olur.teşekkürler canım.

      Sil
    2. Çok mutlu olurum Şulecim :)

      Sil
  4. Canım bayılırım erişteye :))
    Çok nefis görünüyor..Ellerine sağlık.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Yoğurtlu deyince ne aklıma geldi biliyormusun Şule cim.rahmetli anneannem bunu kare şeklinde keserdi, ona yoğurt katardı.ismi ne para makarna derdi. Uzun kesilenede ceviz koyardı.ben yoğurtluyu daha cok severdim. Nefis görünüyor canım. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet benim annem de arada öyle yapar bizim oralarda senin dediğin gibi olana da hıngel denir.O da boş olanı işte.Bide benim yapıp bloğuma koyduğum patatesli hıngel var,biliyosundur.Cevizli olanı da yarın vericem yayına.izlememeye devam:)teşekkürler sevgiler...

      Sil
  6. eristeler nefis gorunuyor ellerine saglik canim. bizde de eriste cok kullanilir he turlusune variz yani:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.Arada yapıyorum ben de işte.Sevgiler benden...

      Sil
  7. canım ellerine sağlık çok severim erişteyi.Özellikle peynirlisini ama...bana peynirli yapar mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii.o zaman izlemeye devam.Bir sonraki tarif peynirli ve cevizli.Teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  8. Ellerine sağlık canim. Görüntü harika. (Her zamanki gibi) sevgiler.esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.sevgiler benden...

      Sil
  9. Görüntü ne kadar nefis olduğunu anlatıyor,
    ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...