6 Kasım 2013 Çarşamba

Etli Taze Patlıcan Dolması

Kurusu nefis olsa da tazesinin ayrı bir lezzeti var tabii.Bir de etli olunca lezzeti ikiye katlanıyor.Bizim evde eğer dolmayı ana yemek olarak yiyeceksek mutlaka etli olur. E hadi o zaman tarife geçeyim.

MALZEMELER:
5-6 adet patlıcan

İç malzemesi için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 tane orta boy soğan
1 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz,kara biber,pulbiber,kuru nane çok az kimyon

YAPILIŞI:

  1. İç malzemeyi hazırlamakla başlayalım.Kıymayı derin bir kaba alalım.üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinci koyalım.İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim.Domatesi rendeleyip içine katalım.salçaları, tere yağını, tuzunu ve baharatlarını katalım.Elimizle iyice karıştırarak harcımızı harmanlayalım.
  2. Daha sonra patlıcanları büyüklüğüne göre ikiye yada üçe bölüp bir oyacak yardımıyla içlerini oyalım ve harcımızla dolduralım.
  3. Tencereye dik bir şekilde dizip ağızlarını kare kare kestiğimiz kırmızı biberle kapatalım.Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edelim ve sıvı yağ gezdirip pişmeye bırakalım.
  4. Harcınız bitmezse eğer bitene kadar doldurmaya devam edebilirsiniz.
afiyet olsun...

8 yorum:

  1. canım ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor size de afiyet olsun :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık patlıcan ile yapılan dolma harika olur... :)

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım .Patlıcanın her halini çok severim dolmasınıda bu haliyle..çok iştah açıcı görünüyorlar sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle Semacım.Teşekkürler canım,sevgiler benden...

      Sil
  4. ellerine sağlık ablacım.. afiyet şifa olsun..
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...